Oliebollen bereiden op straat wel toegestaan?

Voorpagina » Toerisme » Oliebollen bereiden op straat wel toegestaan?

Oliebollen bereiden op straat is schijnbaar toch toegestaan. “Een wethouder zei me dat 50 cm. van het trottoir grenzend aan het pand gebruikt mag worden. En dat heb ik gedaan”, aldus Fer Philippi van Lunchroom Botterweck op de hoek van de Grotestraat en Bogaardlaan. “Het is een mondelinge toezegging, ik heb het niet op papier”.
Wat is gebeurd? Op oudejaarsdag plaatste Philippi een oliebollen bakoven in de deuropening van zijn zaak. Naar eigen zeggen maar een uurtje omdat het veel te koud was. “Het vet kreeg ik niet warm en ben ermee gestopt”.
Van deze korte actie is een foto naar de gemeente Valkenburg aan de Geul en TV Valkenburg gestuurd. Wij legden de ‘klacht’ voor aan de wethouders Vankan en Vermeer die de mail ontvingen. Vermeer kon niet reageren, hij kende de casus niet. Vankan had de foto niet gezien en verwijderd. “Omdat mijn mailbox vol loopt tijdens de vakantieperiode”, zei hij. Het college zou de kwestie bekijken en naar de exploitant reageren. Bekeken wordt of er geen vetvlekken op de nieuwe bestrating terecht zijn gekomen.
Vorig jaar liep de discussie rond het bereiden van oliebollen in de openbare ruimte hoog op omdat een bakker in de Passage dit werd ontzegd terwijl hij meerdere jaren buiten bakte en verkocht. Op de kerstmarkt Santa’s Village werden oliebollen gebakken en verkocht. Hoe zit dat dan? “Dat is anders”, legt Vermeer uit. “De exploitant heeft het chalet gehuurd van de organisatie”.

← Vorig bericht

De 'Boucckh' voor Camille Oostwegel sr.

Torpedeert Valkenburg snelle O.N.S.-fusie?

Volgend bericht →