Omwonenden Langen Akker verenigingen zich in bewonerscollectief

Voorpagina » Nieuws » Omwonenden Langen Akker verenigingen zich in bewonerscollectief

Een groep van circa 20 gezinnen die woonachtig zijn rondom de weilanden tussen de Vogelzangweg en Mariamunster aan de Langen Akker in Berg & Terblijt gaan zich verenigen in een bewonerscollectief. Hun doel is op deze manier sterker te staan tegen de gemeente en Arcadis, een Nederlandse advies- en ingenieursonderneming, die op dit moment druk doende zijn met planontwikkeling rond het onlangs aangekochte weiland langs de Langen Akker in Berg.

Brief naar gemeente van bewoners
“Wij hebben vernomen dat U die weilanden heeft gekocht. De 20 gezinnen hebben het voornemen om een bewonerscollectief te vormen om vervolgens met U in dialoog te treden over de genoemde ontwikkelingen,” schrijft Dyon Reijnen in een brief die hij namens de omwonenden naar de gemeente Valkenburg aan de Geul heeft gestuurd.

Ingrijpende gevolgen voor buurtschap
“Het verbaast ons uit de pers te moeten vernemen dat er in onze directe woonomgeving plannen worden ontwikkeld die van ingrijpende betekenis kunnen zijn voor de in de directe omgeving wonende bewoners/gezinnen,” aldus een passage uit de brief. Wethouder Carlo Vankan (Fysiek Domein-Algemeen Belang) zegt deze week in het programma TV Valkenburg dat hij met bijna alle ‘stakeholders’ in de directe omgeving heeft gepraat via de computer. Maar nog niet met de bewoners van de Langen Akker. “Omwonenden behoren volgens ons ook bij de stakeholders. Wij zouden graag weten wat de exacte opdracht aan Arcadis is,” aldus Reijnen. “Ik wil U met deze brief bekend maken met het collectief (in wording) en wij willen U, gelet op de mogelijk ingrijpende gevolgen voor ons buurtschap, verzoeken zo snel als mogelijk met ons in overleg te treden over Uw voornemens en plannen.”

Foto’s André Kerckhofs, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Kunstwerkt met Pallieter Hutschemakers

Kerstpakkettenactie Vincentiusvereniging Valkenburg aan de Geul

Volgend bericht →