Omwonenden wijzen sportaccommodatie SV Geuldal af

Voorpagina » Nieuws » Omwonenden wijzen sportaccommodatie SV Geuldal af

Elvira Winthagen verwoordde schriftelijk in de commissie Sociaal Domein maandagavond 21 september de mening van omwonenden in Schoonbron, Etenaken, Keutenberg en Fromberg bij een eventuele aanleg van een nieuwe sportaccommodatie voor SV Geuldal. Ook werden nog separate brieven ingezonden door bewoners van de Baggelsgats en de eigenaar van zorgboerderij Asini.

De conclusie luidt: “Leg geen nieuwe accommodatie aan tussen de Ransdalerweg en de Baggelsgats en ook niet op eventuele andere locaties in dit gebied op de grens van de gemeenten Valkenburg en Gulpen-Wittem maar investeer in de huidige locatie centrum Schin op Geul”.

De volgende omstandigheden spelen hierbij een belangrijke rol. De ligging langs een druk bereden provinciale weg met fietspaden maar zonder voetpaden. De uitrit van een zich nog steeds uitbreidend recreatiepark (Topparken, red.) met daarnaast een parkeerplaats. De ligging is op een helling. Die moet worden uitgevlakt en voorzien van grondkerende constructies. Er is verzet van natuurorganisaties vanwege de impact op de fauna met dassen en reeën. Omwonenden zullen zich verzetten tegen de toenemende geluids- en verkeersoverlast. In de (lint)bebouwing tussen Oud-Valkenburg en Kapolder in Wylre is dit de nagenoeg de enige groene onderbreking in de landschapsarchitectuur.

Investeringen
Veel sportactiviteiten vragen om investeringen terwijl hier een dure investering gedaan wordt voor één sportaccommodatie, die al aanwezig is en met een kleinere investering voor het nieuwe doel geschikt kan worden gemaakt, is de mening van de omwonenden.

Standpunt verenigingen
Bart Schrouff richtte namens alle Schin op Geulse verenigingen dit schrijven aan de gemeenteraad. Hij pleit voor een haalbaarheidsonderzoek door een onafhankelijk extern bureau.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nóg langer wachten op sport- en accommodatiebeleid

Gemeente haalt Coronaborden weg

Volgend bericht →