Ondergronds genieten tijdens de Oktober Mergelmaand!

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ondergronds genieten tijdens de Oktober Mergelmaand!

Zuid-Limburg kent vele onderaardse gangenstelsels.Vaak diep verscholen in bos of veld en niet meer toegankelijk. De oktober Mergelmaand brengt hier verandering in! Er zijn namelijk diverse gangenstelsels waar u als bezoeker wel een keur aan activiteiten kunt beleven! Workshops, demonstraties, spannende grottentochten, exclusieve rondleidingen en nog veel meer… je kunt met gemak een hele dag vertoeven. Dus ‘duik nu zelf onder in de grotten’ en ontdek wat ondergronds Valkenburg te bieden heeft!
Bijzondere activiteiten
Gedurende de gehele maand oktober zal Valkenburg in het teken staan van Mergel.
Exclusieve rondleidingen worden verzorgd in de Romeinse Katakomben, Steenkolenmijn, Fluweelengrot, Gemeentegrot, grotten Noord en Zonneberg, Kazematten, Fort St. Pieter, de Kluis in Maastricht of in de stad Maastricht. De creatieve mens kan zich uitleven tijdens een mergelworkshop.
Misschien durft u het zelfs aan een griezeltocht te maken in de Spookgrot? Of wilt u liever sportief bezig zijn en lasergamen in de grotten of een bijzondere tocht afleggen door de Sibbergroeve? De inwendige mens kan worden versterkt tijdens een luxe grottenbrunch bij La Caverne de Geulhem. En er is ook aan de kinderen gedacht in de vorm van een speciaal kinderprogramma. Kortom voor ieder wat wils!
Mergelfestival
Van de vele activiteiten die de leden van Stichting Ondergronds Valkenburg in oktober organiseert is het Mergelfestival op 22 oktober het hoogtepunt!
Een groot aantal professionele en amateur beeldhouwers zullen tussen 12.00-17.00 uur vanuit het centrum van Valkenburg een lint vormen naar de grotten.
– prachtige sculpturen gecreëerd door de beeldhouwers van Mergelcarving.nl (centrum)
– openhuis grottenatelier van Mergelcarving.nl (gelegen in het gangenstelsel van de Fluweelengrot)
– gratis mini mergel workshop voor kinderen (kiosk Th. Dorrenplein, nabij de VVV vestiging van VVV Zuid-Limburg)
– demonstratie mergelbewerker van Mergelbouwsteen P. Kleijnen (plein voor de Gemeentegrot)
– ludiek vermaak door Jut en Jul ProduktieS (centrum)
Stichting Ondergronds Valkenburg
Oktober Mergelmaand wordt georganiseerd door Stichting Ondergronds Valkenburg.
Deze stichting is door de ondernemers in het leven geroepen om de mergelgroeves en al haar aanverwante producten beter bekend te maken bij het brede publiek. Tevens verwacht men dat de samenwerking zal leiden tot kwaliteitsverbetering en een nog betere service naar u als bezoeker. Naast het beheer en behoud van alle bestaande activiteiten ontplooit Stichting Ondergronds Valkenburg jaarlijks diverse themadagen.
Met het ondergronds kerkenpad in januari 2006 werd in deze een succesvol startsein gegeven.
Voor meer informatie over de oktober Mergelmaand en het Mergelfestival kijkt u op www.mergeldagen.nl

← Vorig bericht

Start nieuwe competitie

Openbare Basisschool Broekhem moet stoppen met een reeds gestart project

Volgend bericht →