Ondernemers betalen bijdrage voor schoonmaken centrum

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ondernemers betalen bijdrage voor schoonmaken centrum

Men wil samenwerken met de gemeenteDe Valkenburgse ondernemers van Centrum Promotion hebben woensdagavond besloten om mee te betalen aan het schoonhouden van het centrum in de weekeinden. De gemeente Valkenburg aan de Geul betaalt ook mee. Het gaat om een totaalbedrag van € 10.000,=.
De ondernemers willen € 5,00 per zaak per maand bijdragen en stellen daarnaast nog enkele voorwaarden aan de deelname. Centrum Promotion vraagt om ook de Passage mee te nemen in de schoonmaakbeurten en het aanbrengen van voldoende afvalbakken en het regelmatig ledigen ervan. De gehele vergadering ging met dit voorstel akkoord.
Een ander belangrijk thema was de doorstroming van het verkeer in de L. van der Maessenstraat en de dr. Erensstraat. De meningen waren daarover verdeeld.
Het bestuur stelde duidelijk dat het de verantwoording van elke ondernemer is om nu toe te zien op de naleving van het laad- en lossysteem. “Wijs de chauffeurs de plaats waar ze kunnen lossen zodat het verkeer niet opgehouden wordt” zei secretaris Jo Wouters.
De vergadering wil enkele nieuwe verkeersvoorstellen doen aan wethouder Kleijnen.
– Men stelt voor om vrachtwagens toe te laten tot uiterlijk 11:00 uur en daarna het centrum voor vrachtverkeer af te sluiten.
– Verder wil men zoveel mogelijk vergunninghouders uit het centrum weren en laten parkeren op het Walramplein.
Centrum Promotion wil het platform voor ondernemers in Valkenburg-C zijn. Dat kan nu beter omdat het bestuur nu weer “op kracht” is. Er is nog maar één vacature !

← Vorig bericht

Stichting "Loester ins mèt" presenteert The Hotbuskers

Nieuwe doelen op speelweides

Volgend bericht →