Ondernemers betalen verstopping riool

Voorpagina » Toerisme » Ondernemers betalen verstopping riool

Het openbaar riool in de Walravenstraat was onlangs weer verstopt. De schrijft de gemeente Valkenburg aan de Geul in een persbericht. “Dit leidt tot veel (stank)overlast en klachten van omwonenden en bezoekers. Het ontstoppen van het riool kost duizenden euro’s. Indien de oorzaak van de verstoppingen te herleiden zijn, worden de schoonmaakkosten verhaald op de veroorzaker”, aldus de gemeente.
Bij camera-inspecties in het riool werden grote hoeveelheden vetafzettingen aangetroffen. Verder blijkt uit de camerabeelden dat bij een aantal horecabedrijven de aansluitingen, die uitmonden op het rioolstelsel aan de Walravenstraat, grote hoeveelheden vetafzetting bevatten.
Horecabedrijven zijn verplicht om het afvalwater dat vrijkomt bij het bereiden van voedingsmiddelen via een afscheider te lozen. Aan het gebruik van een afscheider zijn voorschriften vanuit de milieuregelgeving verbonden. Bij nader onderzoek van de vetafscheiders is gebleken dat de onderhoudstoestand twijfelachtig tot slecht is. In de vetafscheiders is een aanzienlijke vetafzetting geconstateerd. Hierdoor slaat vet door naar het openbaar riool. De horecabedrijven bij wie dit werd geconstateerd ontvangen hierover een brief.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016
 

← Vorig bericht

Tropische temperaturen voor Valkenburg aan de Geul

Noodlanding op openbare weg

Volgend bericht →