Ondernemers centrum slaan handen in elkaar.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ondernemers centrum slaan handen in elkaar.

Stimulans om winkelend publiek terug in het Geulstadje te krijgen.Het huidige bestuur van het Verenigde Ondernemers Collectief (VOC) blijft aan totdat nieuwe bestuurders zich aandienen. Het is de bedoeling om op niet al te lange termijn een nieuwe, onafhankelijke voorzitter aan te stellen die, samen met de zittende bestuursleden, de diverse functies binnen het bestuur zal herzien.

Het huidige bestuur wil de nadruk leggen op activiteiten die op dit moment het meeste aandacht vragen, zoals:
– de teruglopende bezoekersaantallen bij (vooral) de detailhandel als
gevolg van de vele werkzaamheden.
– de bereikbaarheid van Valkenburg (centrum) d.m.v. andere bewegwijzering naar de parkeerplaatsen.
– Verbetering van de slechte parkeervoorzieningen.
En de beeldvorming van Valkenburg veranderen als “plaats die overhoop ligt en dus gemeden dient te worden”.

Onlangs is er een overlegplatform met de naam ‘Denktank Centrum’ gevormd waarin de volgende deelnemers zitting hebben: Manon Post (Lindenlaan), Leon Rijnders (VOC), John Roks (VOC detail), Pascal Luijten (Plenkertstraat), Monique Diederen (Passage), Melleney (Berkelstraat), Fabiënne Maassen (Dr. Erensstraat), Pauline (Walramplein), Charel Otten (Grotestraat).

Namens de gemeente hebben zitting: Willem Thijssen (wethouder), John Wauben (citymanager), Charles van Melsen (wethouder) Ben van Eijsden, Jos bauer (deelprojectleider centrum) en Astrid Ceulemans (voorlichting). Als adviseurs treden Joop Rooding, Eric Reubsaet (HBD) en Jan Ploumen (marketingmanager) op.

Eén van de activiteiten die men zo snel mogelijk wil realiseren is een andere aanduiding voor lang parkeren. Daarnaast ontwikkelt het VOC in samenwerking met de gemeente en het VVV Zuid-Limburg een nieuwe, uitgebreide brochure met toeristische informatie. De brochure krijgt als naam ‘Beleef Valkenburg’.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2013

← Vorig bericht

Nog geen dader(s) van brandstichtingen.

29 April wordt een Koningslinde geplant in Park Dersaborg.

Volgend bericht →