Ondernemers en gemeente trekken samen op.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ondernemers en gemeente trekken samen op.

Bij renovatie Grotestraat, Berkelstraat en Muntstraat.De ondernemers in de Grotestraat, Berkelstraat en Muntstraat willen een nieuwe bestrating nadat de gemeente het riool gemoderniseerd heeft. "De gemeente betaalt de bestrating. Via een heffing betalen de ondernemers het bedrag in 20 jaar terug aan de gemeente", legt Charles Otten, ondernemer en woordvoerder van alle ondernemers uit.

"De riolering in genoemde straten is totaal verouderd en door het toenemende aantal horecazaken is de capaciteit onvoldoende", zegt wethouder Willem Thijssen.

Na het aanleggen van het riool worden de straten betegeld met de bestaande, oude tegels. "Maar dat willen wij niet", zegt Fer Philippi. "Als straten opengebroken worden kunnen deze daarna gemoderniseerd worden. We hebben met alle ondernemers om de tafel gezeten en hebben een plan daarvoor opgesteld en overlegd met de gemeente".

"Alle ondernemers staan achter deze plannen. Zelfs de gemeente is enthousiast voor de plannen, ook door de eensgezindheid van deze ondernemers", aldus Philippi. "Je moet samenwerken met de gemeente. Samen sta je sterker", is de overtuiging van Otten.

Donderdag jl. was een eerste presentatie van de renovatie van Berkel-, Grote- en Muntstraat in het gemeentehuis door Planbureau Heggen. Er waren 60 ondernemers bij aanwezig.

"Enkele ondernemers waren verhinderd. Er is 100% bereidheid. Voor de gemeente was dit een ongekend gegeven", aldus Philippi. Ondernemer Otten en wethouder Thijssen verwachten dat de plannen door de gemeenteraad in november worden geaccordeerd. "De laatste dag in september presenteert Heggen een verder uitgewerkt, gedetailleerd plan voor de drie straten", zegt Charles Otten.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2010

← Vorig bericht

AB stelt drugsproblematiek aan de kaak.

Struchter Boys 1 begint met overwinning.

Volgend bericht →