Ondernemers van Berg en Terblijt worden benadeeld door EK-wielrennen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ondernemers van Berg en Terblijt worden benadeeld door EK-wielrennen

Graag wil ik, namens de raadsfractie Algemeen Belang, u het volgende dringend vragen:

Het EK-wielrennen dat op 15 en 16 juli in onze gemeente gehouden wordt, heeft voor de ondernemers van Berg en Terblijt op deze dagen vergaande consequenties betreffende bereikbaarheid.

Uit een aantal gesprekken dat ik vandaag en gisteren met de betrokken ondernemers (en dorpsraad) gevoerd heb, blijkt dat zij op geen enkele wijze door de gemeente op de hoogte zijn gebracht betreffende de aanstaande sluiting van de Valkenburgerstraat tijdens de trainingen en wedstrijden van het EK-wielrennen.

Voor deze ondernemers zal de afsluiting van de hoofdwinkelstraat een behoorlijk omzetverlies met zich gaan meebrengen, daar het parcours al vrijdagmiddag 14 juli voor de trainingen wordt afgesloten en zaterdag 15 juli de gehele dag. Vooral tijdens de zaterdag lopen de ondernemers veel klandizie mis, aangezien veel inwoners en toeristen op deze dag voor het weekend hun boodschappen doen.

Aangezien wij als AB communicatie met inwoners en ondernemers belangrijk vinden, achten wij het zeer noodzakelijk én correct dat de betrokken ondernemers met spoed worden uitgenodigd voor een informatieavond over de consequenties voor hen tijdens het EK en de inwoners op zéér korte termijn op de hoogte worden gebracht d.m.v. een huis-aan-huis informatiefolder.

Graag verneem ik zo spoedig mogelijk een reactie uwerzijds omtrent het bovenstaande.

Namens de raadsfractie van Algemeen Belang

Nicole Ubags-Dauss

← Vorig bericht

Valkenburger krijgt hoge onderscheiding in de U.S.A.

Het Openluchttheater wordt weer een buitenbioscoop

Volgend bericht →