Ondernemers vrezen verkeersinfarct in centrum.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Ondernemers vrezen verkeersinfarct in centrum.

Grote bottelnek is de Reinaldstraat.De gezamenlijke ondernemers van Valkenburg centrum en VOR, Koninklijke Horeca Nederland, Recron en Handel en Nijverheid vrezen een verkeersinfarct in het centrum. Grote bottelnek is de Reinaldstraat. Bij een verkeersstremming komen bezoekers niet snel meer terug, vinden zij. De concurrentie van de omliggende gemeenten wordt gevoeld. Consumenten kunnen daar goedkoper en gemakkelijker parkeren.
Afgelopen dinsdag zijn vertegenwoordigers van alle politieke partijen geïnformeerd. Men is niet tegen de Centrumplannen maar wil eigen voorstellen inbrengen die positief en goedkoper zijn.
Daarbij wordt voorgesteld om de rijrichting van straten te handhaven. Géén autovrij centrum terwijl het uitrijden uit de parkeergarage via de St.Pieterstraat naar het Walramplein verlegd dient te worden.

Reeds eerder werd bekend dat de ondernemers het “maaiveldparkeren” in de L. v.d, Maesenstraat en Dr. Erensstraat wensen te handhaven. Dat levert voldoende ruimte op voor die bezoekers die ‘even snel’ boodschappen willen doen. Auto’s mogen max. 30 min. parkeren. De ondernemers stellen voor om een extra in/uitgang vanuit de parkeergarage naar het autovrije plein in de Dr. Erensstraat te maken.
De ondernemers hebben de lokale politici voorgehouden dat een degelijk onderzoek omtrent de wensen van het winkelend publiek met betrekking tot het parkeerbeleid niet heeft plaatsgevonden.
Om de argumenten kracht bij te zetten zal in iedere winkel een nieuw pamflet opgehangen worden waarin wordt gesteld dat in het centrum geparkeerd dient te worden. De Advies Commissie Centrumplan, waarin ondernemers zitting hebben, stelt in een brief de problematiek van de Reinaldstraat/St.Pieterstraat ook aan de orde. De Raad zal in januari 2011 de voorstellen bespreken.

Klik hier voor de brief van de Advies Commissie Centrumplan Klik hier voor de brief van Centrum Promotion

Klik hier voor het verkeerscirculatieplan ondernemers Klik hier om een eerder gepubliceerd artikel over dit onderwerp te lezen.
← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Nachtmissen in de gemeente.

Volgend bericht →