Onderzoek naar nieuwe accommodatie voor SV Geuldal

Voorpagina » Toerisme » Onderzoek naar nieuwe accommodatie voor SV Geuldal

Tijdens de commissievergadering Sociaal Domein van 9 september 2019 vroeg Bart Schrouff, bestuurslid van de fusievoetbalclubs Schin op Geul en Wylre, aan de raadsleden om akkoord te gaan met een in te stellen haalbaarheidsonderzoek en de uitkomsten door het Huis van de Sport. De gemeente Gulpen-Wittem is al akkoord met dergelijk onderzoek.
Te klein
De huidige locatie voor 7 senior- en 8 jeugdelftallen in totaliteit van 330 leden is te klein geworden en er wordt gezocht naar een nieuwe lokatie voor een complex, ergens tussen beide kernen. Alle partijen waren akkoord. Alleen Math.Knubben (CDA) plaatste nog de kanttekening dat het accommodatiebeleid 2018 nog niet is geëvalueerd. Bovendien vond hij dat er rekening dient te worden gehouden met de voetbalsport in beide gemeenten en gekeken moest worden naar het totale verhaal voetbalsport. Wethouder Remy Meijers zegde toe dat de offerte van het Huis van de Sport wordt meegenomen in het sport- en accommodatiebeleid.

Accomodatie
SV Geuldal is in 2015 ontstaan uit een fusie van de voetbalverenigingen vv Wijlre uit Wijlre (gemeente Gulpen-Wittem) en RKVV Struchter Boys uit Schin op Geul (gemeente Valkenburg aan de Geul). De fusievereniging is nu actief op de 2 locaties van de voormalige verenigingen. Om diverse redenen (financiële en ambities) heeft SV Geuldal intussen de wens toe te groeien naar één – nieuwe – accommodatie. De gemeenten Gulpen-Wittem en Valkenburg aan de Geul hebben aangegeven de vereniging te willen faciliteren in het proces.
← Vorig bericht

75 jaar Amerikaanse begraafplaats in Margraten

1 op 7 kinderen volgt onderwijs buiten gemeente

Volgend bericht →