Onderzoek naar nieuwe bestemmingen Klooster Boslust

Voorpagina » Nieuws » Onderzoek naar nieuwe bestemmingen Klooster Boslust

Projectontwikkelaar Klooster Boslust BV start een traject om nieuwe vergunningen in handen te krijgen om het Kloostercomplex Boslust te kunnen ontwikkelen. Dat heeft woordvoerder David van Erkelens vorige week verteld aan de bezoekers van de informatieavond in Broekhem-Noord.

Verkennende fase
Van Erkelens kon nog geen gedetailleerde informatie geven over de verdere herbestemming. “Het project bevindt zich in het ontwikkelingstraject. Ik kan nog niet meer vertellen hoe het gebouw er straks uit komt te zien en welke combinatie van functies het zal krijgen.”
Het bestemmingsplan ‘Initieel bestemmingsplan Valkenburg aan de Geul 2020’ rust nu nog op het gebied en gebouw. Dit plan beschrijft volgens van Erkelens een breed spectrum van mogelijke nieuwe functies voor het klooster die variëren van woondoeleinden, woonzorgeenheden tot gezondheidscentrum, maar ook logieseenheden, fitness en ontmoetingsruimten behoren tot de mogelijkheden. Op dit moment wordt onderzocht welke van deze functies of combinatie hiervan de meest gewenste en haalbare nieuwe bestemming zal worden. Daarvoor treedt van Erkelens in overleg met de gemeente.

Asbest verwijderen
De projectontwikkelaar zal eerst zorgdragen voor het veilig maken van het pand. Tevens zullen (asbest)saneringswerkzaamheden uitgevoerd worden. De aanvragen daarvoor moeten nog ingediend worden.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

150 Nieuwe Valkenburgse woordenboeken

Lezing ‘Het paradijs op aarde’ in Museum Valkenburg

Volgend bericht →