Onduidelijkheid Polfermolen blijft, harde besluiten zijn nodig

Voorpagina » Toerisme » Onduidelijkheid Polfermolen blijft, harde besluiten zijn nodig

De politieke situatie rond de Polfermolen in de Valkenburgse Plenkertstraat blijft bestaan. Ook tijdens de raadsvergadering van maandagavond 11 juli is er geen duidelijkheid gekomen. Een motie van het CDA om openbaarheid van het rapport over het sportcentrum wordt aangehouden tot eind september. Wethouder Remy Meijers (PGP – Financiën) deed een toezegging aan de raad dat het (geheime) rapport van projectontwikkelaar Wyckerveste over de Polfermolen in september naar de raad wordt gestuurd. En dus worden beide geheime rapporten uiterlijk 1 oktober 2016 openbaar.
Het dossier blijft als een financiële molensteen om de nek van de gemeente hangen. Wat wel duidelijk is geworden is dat dat de politieke partijen vóór de begrotingsbehandeling van begin november a.s. harde besluiten dienen te nemen over de Polfermolen. Waarnemend burgemeester Eurlings adviseerde de raad dit. Of zoals de VVD het verwoordde: “De kogel dient zo snel mogelijk door de kerk te gaan”. De fractie van Algemeen Belang lijkt het niet langer verantwoord om op dezelfde voet met dit complex door te gaan, zei fractievoorzitter Bert Hardy.
Inmiddels heeft zich een nieuwe exploitant gemeld voor de Polfermolen. Dat zei CDA-raadslid Jos Lebouille tijdens de vergadering. Alle raadsleden hebben dit verzoek in hun mailbox aangetroffen. Lebouille, groot voorstander van het openbaar maken van het geheime rapport, vreest nog grotere schade voor de Polfermolen. Maar wethouder Meijers, tevens commissaris bij de Polfermolen, voelt er niets voor. “Uw suggestie dat de werknemers en gebruikers van de Polfermolen inmiddels op de hoogte zijn van de inhoud van het rapport, is niet waar. Ik raad u ten stelligste af om de motie aan te nemen. De chaos wordt alleen maar groter”.
Het CDA gaf de wethouder respijt tot 30 september om daarna het rapport openbaar te maken.

← Vorig bericht

Gastvrije station wordt reizigersmiddelpunt in Euregio

Vermeer over parkeren: 'Er zijn toeristen en bewoners'

Volgend bericht →