Ongekend aantal kijkers voor TV Valkenburg via internet

Voorpagina » Toerisme » Ongekend aantal kijkers voor TV Valkenburg via internet

Ruim 18.000 mensen hebben via de diverse internetkanalen die TV Valkenburg ter beschikking heeft, gekeken naar de liveregistratie van het Leeuw Auw Wieverbal 2017 vanaf het Walramplein. Dat is voor een lokale omroep een ongekend hoog aantal. Plus een heel groot bereik. De omroep kreeg reacties uit Frankrijk, Spanje en uit de Republiek Djibuti in Oost-Afrika!
De cijfers die boekdelen spreken:
7133 mensen hebben de stream via onze website bekeken. De meesten uit Nederland maar andere landen waren: België, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italië, Tsjechië, Frankrijk en Djibuti (Afrika). Van de kijkers was bijna 60% vrouw en 40% man, 41% keek via een tablet, 32% via desktop en 27% via mobiele telefoon. Via Facebook hebben gisteren 11.103 bezoekers onze berichtgeving gevolgd en hebben 5.923 mensen acties gedaan zoals liken, delen of reageren.
Onbekend is hoeveel televisiekijkers gekeken hebben via Ziggo, KPN, Vodafone, Onsbrabantnet, XS4All en T-Mobile.
Het muziekfestijn op het Walramplein werd voor de eerste keer uitgezonden door TV Valkenburg. Voorgaande edities werden door de regionale, commerciële zender TV Limburg uitgezonden. De liveregistratie werd donderdagavond verzorgd door een extern bedrijf dat het beeldmateriaal aanleverde aan TV Valkenburg, Omroep Start in Sittard-Geleen en de Facebookpagina van L11 Alaaf.
Henk Jakobsen van TV Valkenburg is trots dat de omroep dit voor elkaar gekregen heeft.
“We genereren veel kijkers. De aantallen zijn overweldigend”. De omroep heeft achter de schermen hard gewerkt aan de realisatie van deze uitzending. “We gaan na de vastelaovend  met alle partijen rond de tafel zitten voor een evaluatie”.

← Vorig bericht

Geslaagd Valkenburgs Auw Wieverbal verandert langzaam

Videoverslag van het Auw Wieverbal

Volgend bericht →