Ongelukkige nederlaag SV Geuldal tegen Voerendaal

Voorpagina » Nieuws » Ongelukkige nederlaag SV Geuldal tegen Voerendaal

De inhaalwedstrijd tegen het hooggeplaatste Voerendaal werd door SV Geuldal op ongelukkige wijze met 0-2 verloren. De formatie van trainer René Smeets probeerde 90 minuten lang verzorgd voetbal te spelen. Geen lange halen en je ziet wel waar je uitkomt. Integendeel; van achteruit opbouwen en voetballen met verstand luidt de opdracht van Smeets. Een taak die zijn mannen gedurende een behoorlijk deel van het duel redelijk tot goed uitvoerden. Hoogvlieger Voerendaal  had het dan ook niet gemakkelijk. De gasten begonnen erg fortuinlijk aan de strijd. Na amper twee minuten werd een inzet van Ron Starmans door verdediger Rick Loonen dusdanig van richting veranderd dat doelman Luuk Souren kansloos was: 0-1.

SV Geuldal was niet uit het veld geslagen en toog meteen ten aanval.  Het vijandelijke doel werd meermaals onder vuur genomen. Maar ook nu ontbrak het aan geluk. Kay Hameleers zag twee ferme schoten net naast het doel belanden, iets dat Rick Loonen ook overkwam. De grootste pechvogel echter was Dani Parlag. Zijn voorzet vanaf de links sprong via de binnenkant van de paal terug in het veld.  Voerendaal beperkte zich in die fase veelal tot tegenhouden, maar vergrootte wel vlak voor de pauze de voorsprong via opnieuw Ron Starmans. Na een perfect uitgevoerde counter scoorde hij de 0-2.

In de tweede helft golfde het spel op en neer, maar grote kansen werden nauwelijks meer gecreëerd. SV Geuldal bleef strijden voor wat het waard was, maar slaagde er niet meer in het tij te keren. Het vertoonde spel gaf echter zeker voldoende houvast om het restant van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien.

Foto Henk Sporken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Help Andy en Roy om in de L.V.K.-finale te komen

VV IASON wordt gesponsord door Wilfred Genee

Volgend bericht →