Ongeval met Calidius-attractie in Sprookjesbos

Voorpagina » Nieuws » Ongeval met Calidius-attractie in Sprookjesbos

Er is een ongeval in het Sprookjesbos in Valkenburg gebeurd. Volgens berichten van de Veiligheidsregio Limburg Zuid zouden twee karretjes van een attractie naar beneden zijn gevallen. Hierdoor zijn zes bezoekers gewond geraakt. Het zijn volgens een woordvoerder van de politie vier volwassenen en twee kinderen. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nu nog niet bekend.

Calidius-attractie
Het ongeluk deed zich voor met de attractie Calidius die sinds september vorig jaar in gebruik is genomen in het Sprookjesbos. De attractie, die geschikt is voor alle leeftijden, neemt bezoekers in gondels mee naar een hoogte van zo’n tien meter. Wanneer Calidius dan gaat draaien, krijgen de passagiers uitzicht over het hele park. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Deze attractie is aflopen september in het park geïnstalleerd.

Alarm
Rond kwart voor drie werd alarm geslagen in het Sprookjesbos aan de Sibbergrubbe. Er zijn circa vijf brandweerauto’s inclusief de ladderwagen opgeroepen en met sirene naar Valkenburg-Oost gereden. Meerdere ambulances en politieauto’s volgden. Er werden snel opgeschaald door de hulpdiensten. Er werden twee traumahelikopters ingezet.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Lezing over ‘bestemming bereikt’

Twee volwassenen en 1 kind naar ziekenhuis na ongeval Sprookjesbos

Volgend bericht →