Ongeval Rasberg: een dode en zwaar gewonde

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ongeval Rasberg: een dode en zwaar gewonde

Woensdagmiddag 10 mei 2006 omstreeks 16.30 uur vond er op de Rijksweg tussen Berg en Terblijt en Maastricht een aanrijding plaats waarbij twee personenauto’s en een militaire vrachtauto betrokken waren en een 73-jarige inwoonster van Maastricht, die in een van de personenauto’s zat, dodelijk verongelukte.
De bestuurster van de andere personenauto en de 70-jarige echtgenoot van de vrouw die om het leven kwam, raakten bij de aanrijding zeer zwaar gewond. Zij werden overgebracht naar het ziekenhuis in Maastricht.
De aanrijding gebeurde toen de bestuurster die gewond raakte, met haar auto vanuit de richting van Maastricht ter hoogte van een tuincentrum remde en de achter haar rijdende militaire vrachtauto achterop botste. Hierdoor kwam de personenauto op de linker weghelft terecht waar de bestuurster in botsing kwam met een haar tegemoetkomende personenauto. Deze laatste auto kwam uiteindelijk rechts naast de weg in een greppel terecht. In deze laatste auto zaten de 70-jarige Maastrichtenaar en zijn 73-jarige vrouw die ter plaatse overleed.
In verband met het onderzoek en het opruimen van de ravage, bleef de Rijksweg meerdere uren voor alle verkeer afgesloten.
Omdat er een militair voertuig bij de aanrijding was betrokken stelt de Koninklijke Marechaussee een onderzoek in. De bestuurder van de militaire vrachtauto was een 48-jarige inwoner van Haarlem.
P.s.
Daar de identiteit van de gewonde vrouw nog niet vaststaat, kan die nog niet worden vrijgegeven.

← Vorig bericht

Overval op horecagelegenheid

Wandelen in Groeve ‘t Rooth

Volgend bericht →