Ongeval Sprookjesbos: attractie nog steeds gesloten

Voorpagina » Nieuws » Ongeval Sprookjesbos: attractie nog steeds gesloten

De ballontoren Calidius, de attractie in Sprookjesbos Valkenburg waarin drie mensen gewond raakten, is na negen maanden nog steeds gesloten. Dat meldt 1Limburg. 

Eén bakje van de ballontoren, met daarin een Belgisch gezin, viel in mei 2022 zo’n vijf tot zes meter naar beneden. Daarbij raakten twee volwassenen en één kind gewond. Negen maanden na het ongeval doet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog steeds onderzoek naar de toedracht.

Onderzoek
Een woordvoerder van de NVWA verklaart tegenover 1Limburg dat zorgvuldigheid voor snelheid gaat. Daarom kan de NVWA ook geen uitspraak doen over de exacte duur van het onderzoek. Als het onderzoek is afgerond, beslist de officier van justitie of de verdachte(n) voor de rechter komen of dat er wordt gekozen voor een andere afdoening. Verdere mededelingen over het onderzoek worden pas gedaan als dit proces is afgerond.

Niet weghalen
Het Sprookjesbos mag, zolang het onderzoek duurt, de attractie niet weghalen van de NVWA. Het attractiepark zegt tot die tijd geen inhoudelijke reactie te geven over de plannen met de attractie.

← Vorig bericht

Dames S.E.C. verslaan koploper

Keuze uit zes social sofa’s in het dialect

Volgend bericht →