Online blessure hulp voor voetbalverenigingen

Voorpagina » Toerisme » Online blessure hulp voor voetbalverenigingen

Een nieuwe online tool moet het aantal sportblessures in het amateurvoetbal terug gaan dringen. Fysiotherapiewebsite Hierhebikpijn.nl lanceerde deze week de zogeheten “Blessurehulp”, een online blessure- en preventie tool die voetbalclubs gratis op hun website kunnen plaatsen.

blessure-preventie

De Blessurehulp geeft toegang tot betrouwbare informatie over blessures en preventie. Zo wordt er uitgelegd wat een goede warming-up is, welke oefeningen daarbij horen en hoe er gerekt en gestrekt dient te worden. Ook kunnen voetballers met een blessure eenvoudig informatie krijgen over hun blessure en krijgen zij advies wat te doen om van de klachten af te komen.
De informatie die via de Blessurehulp beschikbaar komt, is opgesteld door ervaren (sport)fysiotherapeuten die hun steentje bij willen dragen aan het voorkomen van blessures in het amateurvoetbal. Niet eerder was het zo gemakkelijk voor voetbalclubs om hun leden van uitgebreide informatie over blessures en preventie te voorzien.
De warming-up kan beter
Voor veel voetbalteams is de warming-up een vast ritueel dat al sinds jaar en dag op dezelfde manier wordt uitgevoerd. De meeste voetbalteams beginnen met het op- en neer lopen over het veld waarbij al lopende een aantal oefeningen worden gedaan. Daarna wordt er veelal ‘statisch gerekt’.
“De loopoefeningen kunnen vaak veel beter en voetbalspecifieker. Ook is het advies om vooral ‘dynamisch’ te rekken, iets wat je ook in het topvoetbal ziet, maar op een of andere manier nog niet tot het amateurvoetbal is doorgedrongen,” aldus Merel Hoezen, sportfysiotherapeute.
Volgens de sportfysiotherapeute kan het aantal blessures in het amateurvoetbal teruggedrongen worden. “Wat voetbalclubs vaak niet weten is dat uitgebreid onderzoek gedaan is naar een goede warming-up. Onderzoek van de FIFA toont aan dat de kans op blessures bij voetballers tot wel 30% vermindert bij het doen van de juiste warming-up. Iedere voetbalclub zou haar leden dus moeten voorlichten over de juiste warming-up. Dat kan vanaf nu heel eenvoudig online, via de eigen website, met de Blessurehulp.”
Foto website blessurehulp.nl

← Vorig bericht

S.V.D. lanceert dialect website

Vastelaovend wordt regenachtig

Volgend bericht →