Onteigening voelt als stok achter de deur.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Onteigening voelt als stok achter de deur.

Voor realisatie van het Centrumplan.De Raadsadviescommissieleden hadden het er dinsdag in de vergadering maar moeilijk mee: het voorstel van B. en W. om het verzoek vast te stellen aan de Kroon om de administratieve onteigening in gang te zetten.
Nog niet alle benodigde onroerende zaken en huurrechten zijn momenteel in eigendom van de gemeente. Het gaat o.a. om de winkels van Blokker en de gebroeders Geurts, de woningen boven Blokker en Zeeman en meerdere huurrechten, zoals b.v. van A.H. en Blokker.

Alle sprekers dinsdagavond willen het beslist niet zover laten komen: een Overheid die dwangmatig gaat opleggen bezit te verkopen om het Centrumplan te kunnen verwezenlijken. Ook de sprekers namens Blokker Vastgoed en Albert Heijn lieten weten het centrumplan te omarmen en gebaat te zijn bij een behoorlijke totstandkoming van de onderhandelingen.

Alle commissieleden riepen B&W op toch vooral in gesprek te blijven met belanghebbenden om tot een minnelijke schikking te geraken.
Er dient net zo lang onderhandeld te worden totdat het dwangmiddel van tafel is. Overigens zegt dit ook de onteigeningswet.
Er werd ook stevig op aangedrongen de communicatie naar betrokkenen te verbeteren en in gang te houden. Meerdere sprekers vonden deze tot nu toe onvoldoende. Met pijn in het hart werd tenslotte akkoord gegaan met het voorliggende voorstel.

← Vorig bericht

Toch snelle afbraak van de Geulhal?

HV Iason wint van Loral 2 en bekert verder.

Volgend bericht →