Onthulling plaquette voor Karel Diepen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Onthulling plaquette voor Karel Diepen.

De plaquette is bedoeld als een eerbetoon aan Karel Diepen.Op 23 juni a.s. zal de natuurstenen plaquette van Karel diepen, die aangebracht is op de muur van Villa Rozenheuvel, officieel onthuld worden. De onthulling van de plaquette van Karel Diepen kan gezien worden als een ijkpunt binnen de inspanningen van de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg a/d Geul op het gebied van kunst en cultuur in de meest brede zin van het woord.
De plaquette is bedoeld als een eerbetoon aan Karel Diepen.
Vader Armand had in 1891 in Valkenburg de villa Alpha gekocht die, ook na zijn dood, eigendom bleef van het gezin. Samen met zijn broer Jan Diepen zette Karel zich geheel in voor de bouw van de Valkenburgse katakomben en de bouw was mogelijk door het voorhanden zijnde familiekapitaal.
Rond 1908 trok Jan Diepen zich terug uit de leiding van de wollenstoffenfabriek op Korvel en met het aan hem toekomende deel van het familiekapitaal was hij in staat om samen met Karel de Romeinse Katakomben in Valkenburg te realiseren in een mergelgroeve, die eigendom van de familie was. Samen wisten zij via hun familiecontacten vele mensen te enthousiasmeren en in te zetten voor hun plannen.
In 1910 werd het eerste gedeelte van de Katacomben geopend en op 2 juli 1912 het tweede gedeelte.
Karel Diepen werd al direct na de voltooiing bestuurslid en secretaris van de Katakombenstichting te Valkenburg, de plaats waar hij in 1954 is overleden. Deze katakomben vormen een aantrekkelijke en blijvende herinnering aan de Tilburgse wollenstoffen fabrikantenfamilie Diepen.

← Vorig bericht

P.P.G.V. wil graag natuurspeeltuin realiseren.

Openluchttheater opende 'OLT Backstage'.

Volgend bericht →