Ontwerp nieuwe ingang Openluchttheater klaar

Voorpagina » Nieuws » Ontwerp nieuwe ingang Openluchttheater klaar

Na 15 maanden van voorbereidingen heeft het bestuur van het Openluchttheater de meest recente ontwerpen van de nieuwe ingang van het theater gepresenteerd. Dat kon niet in het openbaar vanwege de geldende coronavoorschriften. Toch is het bestuur hoopvol gestemd, dat in het voorjaar van 2021 de gemeenteraad zal instemmen met de aanpassing van het bestemmingsplan. Dat zal een upgrading van het meer dan 100 jaar oude theater betekenen.

Nieuwe ingang OLT

Geluidbeperkende maatregelen
De uiteindelijke upgrading is een voortvloeisel van geluidbeperkende maatregelen die de gemeente Valkenburg aan de Geul had opgelegd aan het theater.
“Zowel de aanpassing van het bestemmingsplan als de geluidbeperkende maatregelen worden door de wet opgelegd. Het is helaas niet mogelijk om daarvan af te wijken, ook al zouden we het misschien allemaal liever anders zien,” aldus voorzitter Hub Stohr in een schriftelijke verklaring aan de buurt. “Er is door de gemeente en het Openluchttheater een plan gemaakt dat zowel aan de wettelijke eisen voldoet, als het theater en de omgeving zo min mogelijk aantast, integendeel het unieke karakter en de bijzondere ambiance van het theater verder zal versterken.”

Niet definitief
De plannen waar gemeente en Openluchttheater achterstaan,  hebben nog een voorlopig karakter. Dat betekent ook dat de beschrijving en de afbeeldingen een voorlopig karakter hebben en er geen rechten aan ontleend kunnen worden. Het huidige ontwerp is van Twan van Lanen, van Lanen Architecten.

← Vorig bericht

BsGW waarschuwt voor phishing-aanslag

Openbare toiletten Th.Dorrenplein weer gesloten

Volgend bericht →