Onzekerheid rond dossiers Croix, Pradoe, Boslust en villa Via Nova

Voorpagina » Nieuws » Onzekerheid rond dossiers Croix, Pradoe, Boslust en villa Via Nova

Herbouw Croix de Bourgogne
De investering rond de herbouw van voormalig hotel Croix de Bourgogne is naar de toekomst geschoven. Het project is op dit moment financieel niet haalbaar. Er wordt naar oplossingen gezocht. Eén oplossing zou het versoberen op een aantal punten van het gehele project kunnen zijn. Enkele fracties vragen zich af of zo’n versobering toch nog gaat voldoen aan de vijf-sterren status. Daar wil men te zijner tijd goed op letten. CDA vraagt of de provinciale subsidie nog geldt. “Deze is nog niet ingetrokken. Intrekken van de omgevingsvergunning kan alsnog leiden tot een schadeclaim. En is nu niet aan de orde”, aldus wethouder Vankan.

Pradoegebouw in Steenstraat
De projectontwikkelaar voor het Pradoegebouw heeft uitstel gevraagd in verband met de coronacrisis. Dit is verleend. Ook is de provinciale subsidie onlangs verlengd. Op 23 november zitten alle partijen weer aan de tafel voor een vervolggesprek deelde wethouder Bisschops de raad mee. In het voormalige gebouw komt een design hotel met de naam Kint. Vernoemd naar de oud-wielrenner Marcel Kint die op de Cauberg wereldkampioen wielrennen werd.

Ignatiusvallei
Het voormalige Boslust in Broekhem-Noord vergt geen extra inzet van de gemeente, zei wethouder Vankan. Verder deelde Vankan de raad mede dat zich een nieuwe investeerder bij de gemeente heeft gemeld. Deze heeft een interessant project op tafel gelegd. Die nieuwe plannen worden nu nader bekeken. Vankan deed verder geen mededelingen over de identiteit van de nieuwe investeerder.

Villa Nova terrein
De op dit voormalige parkeerterrein gestorte grond in 2011 blijkt na controle in 2018 vervuild te zijn. Waar die vervuiling vandaan kwam, is niet bekend. Wie de grond gestort heeft zou nog te achterhalen zijn. “Het is dan nog de vraag of je de kosten kunt verhalen. Wellicht is die firma nu failliet,” legt Vankan voor aan de gemeenteraad. Afgraving en verwijdering van de grond vormen de grootste kostenpost voor de gemeente. Bovendien bleek bij navraag dat de wet Bodembescherming geen bescherming biedt i.v.m. een mogelijke ingebrekestelling van een partij. Reden is de lange termijn van zeven jaar om een dergelijke claim van ingebrekestelling hard te maken.

Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Weer aandacht voor hufterig verkeersgedrag

Misschien kwijtschelding lokale lasten voor bedrijven en burgers

Volgend bericht →