Ook in Valkenburg toename vraag huishoudelijke hulp

Voorpagina » Toerisme » Ook in Valkenburg toename vraag huishoudelijke hulp
In de uitzending van 8 januari jl meldde het actualiteitenprogramma ‘EenVandaag’ dat er landelijk een run is ontstaan op de aanvraag van huishoudelijke hulp via de gemeente. Sinds begin 2019 hoeft namelijk geen inkomensafhankelijke bijdrage meer betaald te worden. Voor iedereen die het huishouden niet meer zelf kan doen is er nu binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning hulp beschikbaar tegen een tarief van 19 euro per maand.
Direct na deze uitzending stelde TV Valkenburg de vraag aan de gemeente of ook in Valkenburg aan de Geul sprake is van overstap van zelf betaalde hulp naar via de Wet Maatschappelijk Hulp betaalde hulp voor 19 euro per maand.
In een korte reactie geeft de gemeente aan niet te weten hoeveel mensen in 2019 zijn overgestapt naar deze goedkope regeling. Er is wel een stijging van aanvragen. Daarbij is niet gemonitord of deze mensen hun eigen hulp hebben vervangen door een hulp vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze stijging van aanvragen kost de gemeente extra geld. Nu is nog niet aan te geven hoeveel.
← Vorig bericht

Informatiemiddag over renovatie weg door Houthem

Nieuwe website 'Adviesraad Sociaal Domein' online

Volgend bericht →