Ook struikelstenen voor Joden in Valkenburg.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Ook struikelstenen voor Joden in Valkenburg.

Werkgroep is op zoek naar verhalen en adressen oud-Joden.Ter nagedachtenis van de getransporteerde Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog en die niet meer terugkeerden, nam Henk Vossen het initiatief een project te starten voor het plaatsen van struikelstenen voor de woningen waar de Joden voor hun deportatie hebben gewoond.

Vossen’s inspiratie lag in Eygelshoven waar in februari jl. ook struikelstenen gelegd werden. Van de 45 getransporteerde Valkenburgse Joden die in 1945 niet meer terugkeerden zijn 18 adressen bekend. Vossen zoekt de overige adressen.

Oud-journalist Jan Diederen is nog op zoek naar nabestaanden van de gedeporteerde en niet teruggekeerde personen. Heeft U informatie hierover, dan houdt de werkgroep zich aanbevolen deze onder ogen te krijgen. Ook over verhalen van hulpverleners aan de Joden die de Holocaust wél overleefd hebben, wil men geïnformeerd worden.

Geef uw informatie door aan Henk Vossen, adres: Prinses Christinalaan 3, 6301 VV Valkenburg. Telefoon: 043 451 13 12. E-mailadres: Vosje-108@hotmail.com
De stenen worden geplaatst in de stoep voor de 18 adressen. De huidige bewoners van de 18 panden zullen vooraf worden geïnformeerd.
De onthulling van de stenen staat gepland in sept. 2013. De totale kosten worden geraamd op € 6000,=.

← Vorig bericht

Italiaanse volksmuziek door MusaMosa.

Extra controles op sluipverkeer in Valkenburg-centrum.

Volgend bericht →