Oorlogsmateriaal aangetroffen aan de Kloosterweg

Voorpagina » Toerisme » Oorlogsmateriaal aangetroffen aan de Kloosterweg

Op het terrein van het voormalige Boslust aan de Kloosterweg zijn in schuttersputjes een aantal lege maar ook nog scherpe patronen uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen door enkele amateur-archeologen. Dat lokale onderzoek is met toestemming van de gemeente Valkenburg aan de Geul uitgevoerd. Tevens werd er een lege huls van een geschut van een vliegtuig gevonden. Dat bleek afgelopen week tijdens de commissievergadering Fysiek Domein.
Wethouder Carlo Vankan werd gevraagd naar de vondsten en wat er mee gedaan gaat worden. “Steeds bij ontwikkelingen op terreinen zal onderzoek naar conventionele explosieven uit de Tweede Wereldoorlog gestart worden. Dat zal ook in de toekomst bij de Ignatiusvallei gebeuren”, aldus Vankan.
“De paden zijn gecontroleerd. Ga je van die paden af dan kun je van alles tegenkomen. Bij de verplaatsing van het gasstation hebben wij een onderzoek laten doen naar ‘bommen en granaten’, zoals Vankan het noemde. “Mochten er andere ontwikkelingen komen op het terrein van Boslust, zal hetzelfde onderzoek gedaan worden naar conventionele explosieven door de gemeente. Als de projectontwikkelaar gaat werken, zal hij ook eerst zo’n onderzoek moeten laten doen. Zeker op de plekken waar in de oorlog gevochten is”.

← Vorig bericht

Klassieke auto gestolen

Woningen voor ouderen en starters in Limburg

Volgend bericht →