Oostenrijkse winnaar bij derde editie Ironman in Maastricht

Voorpagina » Toerisme » Oostenrijkse winnaar bij derde editie Ironman in Maastricht

De derde editie van de, opnieuw goed georganiseerde Maastrichtse Ironman is gewonnen door de Oostenrijker Michael Weiss, voor de Belg Michael Van Cleven. Limburger Bas Diederen, in 2015 nog winnaar, moest zich tevreden stellen met de bronzen plak met 8.25.50 als eindtijd. Weiss had voor de 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km hardlopen 8 uur, 18 minuten en 9 seconden nodig. Een verbetering van bijna tien minuten met de winnaar van vorig jaar. Van Cleven moest vijf minuten (8.23.27) toegeven op Weiss.
Bij de dames ging de winst, zoals verwacht, naar de Spaanse Saleto Castro (9.37.17) voor Brook Brown (Canada) in 9.48.13 en Kate Comber (Groot-Brittannië) in 9.55.47.
Zondagmorgen, vanaf zeven uur, doken bijna 1300 atleten in het ijskoude Maaswater om te beginnen aan de bijna 4 km lange zwemtocht. Na veertig minuten zat de eerste profatleet, de Brit Harry Wiltshire, al op de fiets voor de, zo zou blijken, moordende rit van 180 km over een sterk geaccidenteerd parcours. Samen met Martijn Dekker en Bas Diederen vormde dit drietal lange tijd de kopgroep waar later Van Cleven en Weiss zich nog bijvoegden.
De gemeente Valkenburg was ook een beetje sponsor en gastheer door de ruim 2 klilometer lange Geulhemerberg vrij te geven voor twee loodzware beklimmingen.
De koplopers bij de mannen begonnen kort na elkaar aan het slotonderdeel: vier loopronden in en rond de hoofdstad. Van Cleven startte met vijf minuten voorsprong, maar Weiss naderde vrij snel en ging erop en erover. Even na drie uur, onder groot enthousiasme van duizenden toeschouwers, kwam hij als eerste over de finishlijn op de Markt.
Vanaf het fietsonderdeel lag de frêle Spaanse Castro aan de leiding om die in het restant van de koers niet meer uit handen te geven.
De vierde editie vindt plaats op zondag 5 augustus 2018.
Foto’s Frits Feuler, TV Valkenburg

← Vorig bericht

Hulpvragen leiden tot besloten bijeenkomst

Pastoor Burger is solidair met zijn parochianen in Broekhem

Volgend bericht →