Op één dag alle acht de originele Mountainbike-routes van Zuid-Limburg rijden

Voorpagina » Nieuws » Sport » Op één dag alle acht de originele Mountainbike-routes van Zuid-Limburg rijden

230 kilometer mountainbiken op 1 dagOp één dag alle acht de originele Mountainbike-routes van Zuid-Limburg afleggen. Voor zover bekend is dat nog nooit iemand gelukt. Tot afgelopen dinsdag 24 juni: toen heeft Aad van den Boogaart uit Empel (gemeente ’s-Hertogenbosch) dit huzarenstukje volbracht.
Aad startte die dinsdag om half zes in Gulpen, alwaar hij exact 16 uur later om half tien ’s avonds weer arriveerde. 227,5 kilometer door de Zuid-Limburgse heuvels, bossen en velden had hij er toen op zitten, met onderweg 1 val, 2 lekke banden, 1 serieuze dip, 7 tussenstops en ca. 30 verstuurde en 99 ontvangen sms-jes.
Zuivere fietstijd: 12 uur en 8 minuten.
Staat van de fiets: enigszins bemodderd
Staat van Aad: he-le-maal ka-pot.
Aad volgde daarbij de 8 originele, uitgepijlde routes van Zuid-Limburg, dat wil zeggen Gulpen, Vijlen, Mechelen, Sint Geertruid, Meerssen, Valkenburg, Margraten en Maastricht, waarbij hij steeds de volledige route reed en vervolgens de dichtstbijzijnde verbindingsroute naar de volgende nam.
Aad ondernam deze monsterlijke tocht niet bepaald onvoorbereid: juist 3 weken voordien had hij deelgenomen aan de Alpe d’HuZes, het evenement waarbij deelnemers ten behoeve van KWF Kankerbestrijding proberen zo vaak mogelijk de beroemde Alpe d’Huez op te fietsen op 1 dag. Zes keer is daarbij het streven (vandaar de naam Alpe d’HuZes), maar Aad hoorde bij het selecte groepje dat het zelfs acht keer lukte.

Dus Aad, in het dagelijks leven directeur van Aranea, een ICT advies- en projectmanagement-bureau, is wel wat gewend: toch vond deze vader van drie dochters de ATB-monstertocht beduidend zwaarder dan het zo vaak opfietsen van de gevreesde Alpenreus.

Het motto van de Alpe d’HuZes stichting is echter “opgeven is geen optie”, en als zodanig heeft hij de tocht dan ook tot een goed einde gebracht, om maar weer eens aan de wereld te tonen dat waar niet opgegeven wordt, bergen verzet kunnen worden en wie weet kanker bedwongen kan worden.

← Vorig bericht

Nieuw zebrapad in Geneindestraat?

Presentatie Gedichtenbundel

Volgend bericht →