Op je gezondheid!

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Sibbe / IJzeren » Op je gezondheid!

Op 9 september 2006 om 14.00 uur start in het gemeenschapshuis de Blokhut in Sibbe het jaarprogramma Op je gezondheid! Inwoners van Sibbe/IJzeren krijgen van september 2006 tot juni 2007 de mogelijkheid krijgen om op een laagdrempelige manier, in hun eigen dorpskern, hun gezondheid te verbeteren. Er is een gevarieerd programma samengesteld voor jong en oud en ongeacht het fitheidniveau. Het programma behelst onder meer activiteiten zoals badminton, een straatspeeldag, een voorlichting over cyberpesten, een tafeltennistoernooi, wandelen, instructie Nordic Walking, de week van het fruit, instructie hardlopen, aerobic en voorlichting over gezonde voeding. Wethouder Bert Dauven opent Op je gezondheid!: ‘De gemeente Valkenburg aan de Geul richt zich steeds sterker op Wellness, en uiteraard profiteren onze burgers daarvan. Dit initiatief in Sibbe is kwalitatief, kwantitatief en financieel aantrekkelijk voor inwoners van alle leeftijden in Sibbe. Wellness betekent immers ook: goed in je vel zitten.’
Door de inwoners van de kern Sibbe een gesubsidieerd gezondheidsprogramma aan te bieden, dragen de gemeente Valkenburg aan de Geul, de GGD Zuid-Limburg en de Provincie bij aan de gezondheidsbevordering in Sibbe. In 2003 werd via onderzoek bekend dat de inwoners van Valkenburg aan de Geul, dus ook van Sibbe/IJzeren ten aanzien van een aantal gezondheidsrisico’s relatief ongunstig uitsteken ten opzichte van Limburgse gemiddelden. Daarnaast wordt door het aanbieden van activiteiten die gericht zijn op gezondheid de vitalisering van de kern Sibbe/IJzeren bevorderd.
Het programma Op je gezondheid! Is samengesteld door vertegenwoordigers van de gemeente Valkenburg aan de Geul, de GGD Zuid-Limburg, welzijnsinstelling Trajekt, de dorpsraad Sibbe/Ijzeren, het bestuur van gemeenschapshuis de Blokhut, de tafeltennisvereniging, de badmintonvereniging en enkele jongeren uit het JOP Sibbe. Het programma is mede tot stand gekomen met subsidie van de Provincie Limburg.
Voor meer informatie over Op je gezondheid! kunnen belangstellenden tijdens kantooruren contact opnemen met de gemeente Valkenburg aan de Geul, Marion Janssens, telefoonnummer 043-6099341.
Voor meer informatie: Afdeling PR&Voorlichting, tel. 043-6099338

← Vorig bericht

Komt er een samenwerkingsverband van de grote Zuid-Limburgse gemeenten

Camille Oostwegel bij de grootste Limburgers ?

Volgend bericht →