Opbrengst veiling voor Kindervallei

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Opbrengst veiling voor Kindervallei

Het kunst- en cultuurprogramma Onder aan de Rasberg van L1 TV heeft de afgelopen maand een veiling voor een goed doel gehouden.
Kijkers konden een bod uitbrengen op 26 schilderijtjes, afgelopen seizoen gemaakt door gasten van het programma. De actie heeft 5000 euro opgebracht.
Het geld is geschonken aan het Hundertwasser-project, het verblijf-in-aanbouw voor gehandicapte kinderen en hun gasten in de RonaldMcDonald kindervallei in Valkenburg a/d Geul.
Het laatste bod kwam van een interieurbouwbedrijf uit Kerkrade, € 5000 voor alle schilderijtjes samen. Daarmee werd het 20-voudig bedrag bereikt vanaf het openingsbod van 26 maal € 10.
Presentator Mat Verberkt van Onder aan de Rasberg: “Het begon eigenlijk als een grapje.
Ik wist eigenlijk niet wat we aan het einde van het televisieseizoen met de schilderijtjes, die elke gast tijdens de opnames van het programma maakte, moesten doen. Weggooien is ook zo onelegant. Ik riep toen maar dat we ze zouden gaan veilen.”
Dat de opbrengst naar de Kindervallei gaat is niet toevallig.
De opbrengst van de inzamelingsactie L1mburg Helpt op L1 TV ging ruim twee jaar geleden ook naar dit project.
Simon Dirks, directeur van het bedrijf i1 group dat de veiling zo mooi heeft afgesloten: “Wij werken vaak samen met gerenommeerde architecten bij de inrichting van projecten en hechten veel waarde aan kwaliteit.
Onze gift aan het Hundertwasserproject is dan ook een logische stap.
Hiermee combineren we ons werk en onze belangstelling voor kunst en cultuur met het bieden van een prettige leefomgeving aan gehandicapte mensen.”

← Vorig bericht

Opening Art Valkenburg in Streekmuseum Land van Valkenburg

Mooi weer tijdens processie dit jaar

Volgend bericht →