Open brief Jef Kleijnen aan Helene Stohr-Hoenjet

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Open brief Jef Kleijnen aan Helene Stohr-Hoenjet

Over de ingang Museum van ValkenburgValkenburg a/d Geul, 28 december 2007.
Jef Kleijnen,
Hekerbeekweg 66,
6301 EN Valkenburg a/d Geul.
Aan: Mevrouw H. Stohr-Hoenjet,
Betreft: open brief
Geachte Mevrouw Stohr-Hoenjet,
U heeft o.a. mij via e-mail een kopie laten toekomen van een ingezonden brief ‘museum verplaatst entree’ gericht aan diverse media d.d. 26 december 2007. Ik heb u per omgaande een reactie laten toekomen met als korte inhoud ‘de beste stuurlui staan aan wal!!’
U reageerde per omgaande hierop met de navolgende tekst ‘ van jou had ik een inhoudelijke reactie verwacht!’
Hoezo een inhoudelijke reactie van mijn kant. U heeft uw schrijven toch gericht aan de media!!! En als ik al inhoudelijk zou willen reageren, op wat moet ik dan reageren!!!
U schrijft over iets waar u in feite het fijne niet van weet. U heeft volgens mij de klok wel horen luiden, maar u weet niet waar de klepel hangt. U bent in mijn ogen een van de pseudo-deskundigen die denken dat ze alle wijsheid in pacht hebben. Het enigste doel dat u volgens mij heiligt is mensen in een slecht daglicht te plaatsen. De vele goede dingen die rondom u gebeuren daar bent u volgens mij niet in geïnteresseerd.
Als u al iets had willen weten over het verplaatsen van de entree van het museum dan had u daarover contact moeten opnemen met mensen die van de hoed en de rand weten, vooraleer u allerlei onzin aan het papier toevertrouwt.
U hebt o.a. als hobby kunstschilderen. Ik kan niet beoordelen of u het kunstschilderen wel of niet goed beheerst. Ik ga ervan uit dat u de mening toegedaan bent dat u het kunstschilderen wel goed beheerst. Daarom zou ik u willen aanbevelen: ‘schoenmaker blijf bij je leest!!’
M.v.g. Jef Kleijnen.
Dit is de ingezonden brief van Helene Stohr-Hoenjet:

“Museum verplaatst entree”

Met deze titel opende Dagblad de Limburger afgelopen zaterdag de editie ‘Regio Heuvelland’.

In plaats van het koesteren van de schitterende entree van Museum Land van Valkenburg, tevens Art Deco monument, verplaatst men de ingang naar een achteraf straatje, met als reden ‘wildplassen’!

Elke stad met een beetje allure zou het publiek domein rondom het museum met een aangepast ontwerp en fraaie accenten vernieuwen nu het museum uit het dal is geklommen.

Karakteristiek voor een stad is de diversiteit, het ‘ontmoeten’ met het nieuwe en onbekende. Dit prachtige gebouw, waar je kunt genieten van hedendaagse kunst en waar je tevens kennis kunt nemen van de geologie, archeologie, cultuur en historie van de streek, lokt je naar binnen en geeft bezoekers en gasten de kans om te ‘ontmoeten’. In het gastenboek van het museum staat meermaals geschreven: “Wat een interessante ontstaansgeschiedenis, we wisten hier niks van” en “Heerlijk om van deze schitterende kunst te kunnen genieten, we komen hier nog vaak terug”.

Zet de deuren van het museum open en geef gasten de kans om dit monumentale pand te betreden. Presenteer Valkenburg op een weldadige én educatieve manier. Ook dát is Wellness!

Zoniet de gemeente Valkenburg. Hier zullen wel weer bierreclames, parasols en terrasjes moeten verrijzen, nog meer van hetzelfde. Met de ingang in het Walravenstraatje is de kans gering dat mensen zo onverwacht al deze interessante zaken ‘ontmoeten’. Dan blijft alleen de ingewijde uit de regio over…

Hélène Stohr-Hoenjet

Valkenburg

← Vorig bericht

Afscheid dokter Straus

Ingezonden brief Eric Huids inzake school Vilt

Volgend bericht →