Open dag plastische chirurgie

Voorpagina » Nieuws » Open dag plastische chirurgie

Met onder meer workshop ‘hechten, hoe gaat dat?’ en informatie over medische tatoeage De afdeling plastische chirurgie van het azM/ Maastricht UMC+ houdt morgen (vrijdag 25 november) een publieksdag. Bedoeling is het publiek kennis te laten maken met de vele facetten van het vak onder het motto: plastische chirurgie van top tot teen.

Plastisch chirurgen tonen hun vak tijdens de publieksdag op interactieve wijze en over de volle breedte. Plastische chirurgie is namelijk bepaald niet alleen esthetische chirurgie, het beeld dat doorgaans bestaat. In het azM/ Maastricht UMC+ vervullen de plastisch chirurgen een cruciale rol bij de behandeling van bijvoorbeeld hand- en polsletsels, brandwonden, grote trauma’s, reconstructies van de borsten na operatieve verwijdering van borstkanker, schisis (hazenlip) en andere aangeboren afwijkingen. Tijdens de publieksdag zal het allemaal aan de orde komen. Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur zijn er presentaties over borstreconstructie na kanker. Bezoekers kunnen doorlopend deelnemen aan een workshop ‘hechten, hoe gaat dat?’. Verder komen aan bod:

· drukmaskers voor littekens/brandwonden

· handletsels/ handaandoeningen

· helmen en schisis

· hoofdhals-reconstructies na kanker of ongevallen

· medische tatoeage (van 10.00 tot 12.00 uur)

De aanwezige plastisch chirurgen zullen het publiek te woord staan en relevante vragen over plastische chirurgie beantwoorden. Een en ander vindt plaats op de poli plastische chirurgie van het azM/ Maastricht UMC+ (volg route blauw 6) en duurt van 10.00 tot 16.00 uur.

De publieksdag in het Maastrichtse ziekenhuis maakt deel uit van de (eerste) landelijke Dag van de Plastische Chirurgie, die georganiseerd wordt door de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Ook in Orbis Sittard en Viecuri Venlo zijn open dagen op de betreffende afdelingen. Meer informatie over de Dag van de Plastische Chirurgie is te vinden op www.dagvandeplastischechirurgie.nl

← Vorig bericht

Cornel en Jonet Balan door naar de Finale "Het Beste Idee van Nederland"

Expositie `Jacques Vonk` verlengd

Volgend bericht →