Open tuinendag en glasdecoratie op de Keutenberg in Schin op Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Open tuinendag en glasdecoratie op de Keutenberg in Schin op Geul

ecologisch tuinieren, respect voor je leefomgevingOp zondag 21 mei tussen 11.00 uur en 16.00 uur wordt bij Wilma Peeters op de Keutenberg 5 bij Schin op Geul een open tuinendag georganiseerd.
Het thema is: ecologisch tuinieren, respect voor je leefomgeving.
De ecologisch verantwoorde tuin bestaat uit drie delen: een eetbare siertuin, een stijlvolle moestuin en een natuurweide met kleine imkerei.
Elk heel uur is er een korte rondleiding maar bezoekers mogen ook op eigen gelegenheid door de tuin lopen want op veel plaatsen staan educatieve bordjes.
De tuin wordt onderhouden met een ‘gesloten kringloop’. Dat betekent dat alle ‘tuinafval’ e.d. weer in de tuin gerecycled wordt en er niets van buiten aan toegevoegd wordt.
Tijdens deze dag is er een demonstratie ‘glasdecoratie’ door Ank Peeters. Zij laat zien hoe je van een raam een “glas in lood” raam kunt maken.
Op verzoek kunnen milieuvriendelijke maatregelen zoals de zonnecollector (warmwatervoorziening) en zonnecellen (elektriciteit) bekeken worden.
Op het terras is de mogelijkheid iets te drinken. De inkom is € 2,50 (incl. bio-koffie/thee en koekje). Wij verzoeken u om de auto in Schin op Geul te parkeren. De Keutenberg is van hieruit via een mooie wandeling van ruim 1 kilometer via een verharde weg of via een bospad langs de Geul te bereiken.

← Vorig bericht

Feest van het Witte Goud in Schin op Geul

Veel bestuurders zonder rijbewijs tijdens verkeerscontrole

Volgend bericht →