Vanaf 11 mei openbaar toilet op Walramplein

Voorpagina » Nieuws » Vanaf 11 mei openbaar toilet op Walramplein

Op woensdag 11 mei wordt een permanente openbare toiletvoorziening op het Walramplein geplaatst. “De gemeente wil het centrum voor alle bezoekers zo gastvrij mogelijk vormgeven. Bij dit gastvrije centrum hoort ook een openbare toiletvoorziening”, aldus een quote uit de nieuwsbrief van de gemeente. Vanaf komende maandag 2 mei zullen al voorbereidende werkzaamheden worden uitgevoerd.

Walramplein plek openbaar toilet

Tijdelijke voorziening 
Doordat tijdens de voorbije lockdowns de winkels en horecazaken langdurig waren gesloten, ontstond een grote behoefte aan een openbare toiletvoorziening. Om dit probleem voor de korte termijn op te lossen werd er een tijdelijke voorziening geplaatst op het Theodoor Dorrenplein. Vervolgens werd in het coalitieakkoord “Focus 2021-2022” het realiseren van een permanente voorziening opgenomen. Uitgangspunt hierbij was dat het toilet esthetisch verantwoord gesitueerd moest worden.

Walramplein
Er is gekozen voor het Walramplein omdat het centraal is gelegen in het centrum en dus voor iedereen snel te bereiken is. Verder is dit een drukbezochte plek en past de unit mooi in de vormgeving van het plein. In de avonduren zal de unit verlicht zijn zodat deze voor de bezoekers goed zichtbaar is.

Automatische unit dag en nacht geopend
Om ervoor te zorgen dat iedereen op elk moment gebruik kan maken van de unit, is besloten dat de voorziening dag en nacht is geopend. Om dit te kunnen realiseren komt er een volledig geautomatiseerde toiletreiniging. Na ieder gebruik worden de closetpot en de vloer gespoeld. Tussenkomst van personeel is niet noodzakelijk en hiermee worden structurele personeelskosten voorkomen.

Foto gemeente Valkenburg aan de Geul

← Vorig bericht

Programma Dodenherdenking Valkenburg aan de Geul

Schuilen onder de grond

Volgend bericht →