Opening eerste 'Bibliotheek op School' in Broekhem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » Opening eerste 'Bibliotheek op School' in Broekhem

Op maandag 11 januari 2016 wordt om 9 uur de eerste ‘Bibliotheek op School’ officieel geopend door Martin Eurlings, burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Voor de kinderen zijn de hele dag leuke activiteiten, die geheel in het teken staan van lezen, leesplezier en boeken.
De Stichting Heuvelland Bibliotheken is bijzonder trots dat zij haar eerste Bibliotheek op School (dBos) gaat starten in de Openbare Basisschool in Broekhem.
De Bibliotheek op School komt voort uit een grootschalig landelijk leesbevorderingsproject genaamd ‘Kunst van Lezen’. Op veel plaatsen in Nederland ontstaan bibliotheken op school. Op veel plaatsen in Nederland ontstaan bibliotheken op school. Inmiddels zijn er al onderzoeksresultaten bekend over de effectiviteit van de Bibliotheek op School. Het blijkt dat kinderen die op een school zitten met een dBos meer gemotiveerd zijn om te lezen en ook meer gaan lezen. waardoor hun leesvaardigheid vooruit gaat. Er zijn tot nu in Nederland 2385 en in Limburg al meer dan 200 schoolbibliotheken gerealiseerd.

← Vorig bericht

Jeugdzitting van JCV de Waterretjes

Houthem viert het octaaf van St. Gerlach

Volgend bericht →