Openluchtteather opent haar poorten

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Openluchtteather opent haar poorten

met een kleinschalige voorstelling op de Woensdagmiddag voor jonge kinderen met hun ouders

Op woensdag 14 juni opent het Openluchttheater voor het eerst in 2006 haar poorten. Niet met een spectaculaire musical of een groot concert maar met een heel kleinschalige voorstelling. De eerste in een reeks waarmee het Openluchttheater tegemoet wil komen aan de wens van veel vaste bezoekers. Uit reacties die wij kregen bleek dat het als een gemis werd ervaren dat er op woensdagmiddag geen voorstellingen meer waren.

Tot 4 jaar geleden werden er op de woensdagmiddag traditioneel voorstellingen georganiseerd voor de hele jonge bezoekers in de leeftijd van 3 tot 6 jaar. Omdat het theater zich langzaam maar zeker meer en meer op de grootschalige musicals en concerten ging toeleggen kwam dit programmaonderdeel in het gedrang. Met ingang van 2006 is het na een grondige renovatie van het grottheater weer mogelijk om deze voorstellingen te organiseren. Vanaf nu kan het kunnen ouders van kinderen in de eerder genoemde leeftijdsgroep met hun kroost weer terecht in het Openluchttheater op woensdagmiddag. De voorstellingen zijn speciaal op deze doelgroep afgestemd. De voorstellingen duren ca. 1 uur en sluiten volledig aan op de belevingswereld van de allerkleinsten. Deze voorstellingen worden zonder uitzondering gegeven in het grottheater dat gelegen is achter het hoofdpodium van het Openluchttheater. Het grottheater is volledig weersonafhankelijk en biedt bij slecht weer voldoende beschutting en bij warm weer een heerlijke koele plek. In dit grottheatertje kunnen ca. 80 kinderen en ouders van de voorstelling genieten. Tijdig reserveren is aan te raden.

Bea de Groote bijt het spits af van deze serie voorstellingen. Ze speelt op woensdag 14 juni de vertelvoorstelling Koning Koninkje naar een verhaal van Jan de Kinder. De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt slechts 3 euro.

Reserveren kan via de (nieuwe) internetsite van het theater : www.theatervalkenburg.nl of via de informatie en reserveerlijn : 043-6012581

← Vorig bericht

SP is ongerust over het "Heeren-akkoord" over het Casino

De reporter van de Cauberg leeft

Volgend bericht →