Opmerkelijk: kunst- en cultuurprijs uitgereikt aan één stichting

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Opmerkelijk: kunst- en cultuurprijs uitgereikt aan één stichting

Eén stichting gaat met twee prijzen aan de haalDe Stichting Ronald Mc.Donald Kindervallei, met de architectuur van Hundertwasser, heeft zoewel de Kunst- als Cultuurprijs 2006 in de wacht gesleept.
Lydeke Witteveen vertegenwoordigde de stichting en ging trots en gelukkig met de onderscheidingen naar huis. Joke de Backer was gewaardeerde tweede. Duo Sjluuk & Co genoten zichtbaar van hun nominatie als derde.
Niet iedereen was het zaterdagavond eens met de uitslag van jury. “Waarom een stichting met beide prijzen naar huis laten gaan. Waren er geen goede andere nominaties ?” was een gehoorde opmerking na een mooi en goed georganiseerde avond in ’t Geboew in Schin op Geul.
Kijkt uzelf eens naar deze namen: mevr. Kitty Huntjens (brassband Houthem), Tv Valkenburg, het Bergse Nachtwachtgilde, Henk Tabbers (schutterij Valkenburg), Joke de Backer (Balletschool) en Hubert Brouwers (schutterijleven).
Een week eerder koos de kinderjury, bestaande uit diverse kinderen van buiten Valkenburg aan de Geul, hun favoriete voor de Kunst- en Cultuurprijs. Of er over 2 jaar weer zo’n prijs wordt uitgereikt is afhankelijk van externe financiële giften.

← Vorig bericht

Bromfietsdiefstal onder bedreiging

Karel Kengen(58 jaar) overleden

Volgend bericht →