Oproep gemeente Vaals: Blijf dit weekend weg uit het buitengebied

Voorpagina » Nieuws » Oproep gemeente Vaals: Blijf dit weekend weg uit het buitengebied

Vrijdag waren al veel mensen in het besneeuwde landschap van Epen en Vijlen aanwezig om te genieten van het zeer mooie winterse landschap en de pas gevallen sneeuw. “Dit leidde op een aantal plekken tot drukte. Die drukte is vanwege het coronavirus niet wenselijk, omdat dit ervoor kan zorgen dat de coronaregels niet gevolgd kunnen worden.” aldus een mededeling van de gemeente Vaals.

buitengebied vaals sneeuw

Burgemeester Harry Leunessen: “Ik snap dat veel mensen ons buitengebied op willen zoeken. Het is de eerste sneeuw van deze winter en die sneeuw blijft op maar een paar plekken liggen, waaronder rond Vaals en Vijlen. Dat winterse decor is alleen maar meer reden om er na een week binnen zitten op uit te willen. Maar we hebben nog altijd te maken met het coronavirus. Taferelen zoals in april moeten we voorkomen. Toen gingen, ondanks herhaalde oproepen om thuis te blijven, alsnog veel mensen de weg op. Het was toen zelfs zo druk in ons buitengebied dat wegen moesten worden afgesloten. Dat willen we niet nog eens meemaken. Ik roep daarom met klem op: ga dit weekend geen sneeuwwandeling maken in de bossen rondom Vijlen en Vaals. Ons buitengebied kan een grote toestroom niet aan. Neem je verantwoordelijkheid!”

Handhaving treedt op
De Epenerbaan is dit weekend overigens sowieso al afgesloten. Dit is een veiligheidsmaatregel die bij sneeuwval vaker wordt genomen, in verband met de sneeuw en gladheid op die weg. Er zal dit weekeinde nadrukkelijk gehandhaafd worden op foutparkeren in het buitengebied.

Foto gemeente Vaals

← Vorig bericht

Coronacrisis: Britse coronavariant is dichtbij

Programma’s vanaf 10 januari

Volgend bericht →