Opstomen naar Valkenburg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Schin op Geul » Opstomen naar Valkenburg

Met de stoomtrein van de ZLSM uit Simpelveld.Vrijdag 30 maart was weer een heugelijke dag voor Valkenburg. Door het opnieuw leggen van de wissel in Schin op Geul kon de stoomtrein van de ZLSM weer doorrijden.
Natuurlijk kwam in het officiele gedeelte even de rivaliteit tussen Simpelveld en Valkenburg om de hoek kijken met de opmerking van de burgemeester wie nu wel aanspraak kon maken op het station ZLSM centraal.
In zijn speech somde bestuursvoorzitter Malherbe alle voordelen nog eens op die zijn ZLSM voor de regio opleverde. Hij ergerde zich wel aan de uitdrukking “het stoomtreintje” terwijl er zoveel kennis over stoom en stoomtractie werd behouden voor de toekomst.
Ook ging hij in op de plannen om Luik te verbinden met Aken via een lightrail door het heuvelland. Mogelijk zelfs via Heerlen. Dan zou de stoomtrein kunnen gaan stoppen aan de Westbahnhof in Aken.
Vervolgens overhandigde Co de Rijke van het Ministerie van Verkeer Afd. Rail het Veiligheidsattest aan Michel Scherreken van de ZLSM waarmee de lijn officieel geopend werd.

← Vorig bericht

Limburgse "Week van de Liefde"

Inbreker aangehouden dankzij oplettende burger en speurhond

Volgend bericht →