OR: Waarom wordt Polfermolen uit handen gegeven?

Voorpagina » Toerisme » OR: Waarom wordt Polfermolen uit handen gegeven?

Radboud Muurmans, voorzitter van de Ondernemingsraad Polfermolen, was onaangenaam verrast door de publicatie vorige week van het Ondernemingsraad advies van de medewerkers van de Polfermolen door de gemeente Valkenburg aan de Geul. “Het betreft gevoelige informatie van de Polfermolen en de gemeente waarvan de OR is gevraagd niets naar buiten te brengen”, aldus Muurmans tijdens een radio-interview afgelopen zaterdag bij Falcon radio in het programma ‘Valkenburg Actueel’.
Muurmans had wel verwacht dat zijn advies naar buiten zou komen. “Het was fijn geweest als wij van tevoren op de hoogte waren geweest dat het zou gebeuren”.
De OR – die pas sinds afgelopen mei mocht functioneren – heeft zich steeds bescheiden opgesteld en is niet naar buiten getreden met zijn standpunten en zijn oplossingen. Op de vraag of – gezien de adviezen van de OR – de medewerkers bereid zouden zijn zelf als ondernemer op te gaan treden en de Polfermolen te exploiteren, kwam geen nee maar een en ander is nog niet uitgewerkt.
Radboud Muurmans geeft ook toe dat het gemeentebestuur de sluiting van de Polfermolen voor ogen heeft. “Wij blijven hoop houden. Er zijn  veel gemotiveerde mensen die in de Polfermolen werken. Met de suggesties die we hebben aangedragen denken wij dat een heel groot gedeelte van het tekort kan worden opgelost. En met een herfinanciering erbij – zoals in Meerssen gebeurd is met het openluchtzwembad – kunnen de lasten dusdanig verlaagd worden, dat het probleem verdwijnt”, aldus een stellige Muurmans.
Muurmans zegt in het interview dat met de Amstel Gold Xperience (AGXP,red) te veel onduidelijke afspraken zijn gemaakt. Daardoor komen reserveringen voor de Polfermolen in gedrang komen en worden huurpenningen misgelopen. Muurmans doelt op de reserveringen in het complex waar de AGXP willekeurig gebruik/misbruik van kan maken. En het verhuren van vergaderruimtes die via de AGXP en niet via de Polfermolen lopen.
Overigens zegt Muurmans dat de Polfermolen alle mogelijkheden biedt aan de AGXP en ook nog tegen goedkopere prijzen dan op het te ontwikkelen Leeuw-terrein. “Op het Leeuw-terrein zijn presentaties en conferenties gepland, een theaterzaal die iets kleiner zal worden als bij de Polfermolen. Dus wij hebben alle faciliteiten die ook in het Leeuw-terrein gepland staan. Alleen de Polfermolen is iets kleiner. Als het op kleine schaal niet lukt (in de Polfermolen, red.), waarom denk je dan dat het wel zal lukken op grote schaal. Waarom wordt alles zo megalomaan aangepakt? Waarom wordt de Polfermolen uit handen gegeven?”
Het advies van de OR van de Polfermolen en het antwoord van het college van B&W kunt u HIER VINDEN.

← Vorig bericht

Zegen en broodjes tegen onheil en verderf

Sint Nicolaas komt naar Broekhem

Volgend bericht →