Oranje Fonds zoekt maatjes in Limburg

Voorpagina » Toerisme » Oranje Fonds zoekt maatjes in Limburg
Het Oranje Fonds is op zoek naar maatjes in Limburg. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers die iemand een steuntje in de rug bieden. Omdat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, staan veel Limburgers die een maatje nodig hebben op een wachtlijst. Het Oranje Fonds vindt dat daar snel verandering in moet komen en voert daarom vanaf 31 oktober twee weken lang campagne om nieuwe vrijwilligers te vinden. Iedereen die maatje wil worden kan zich aanmelden op www.ikwordmaatje.nl
Er zijn in Limburg diverse organisaties die verschillende soorten maatjes zoeken. Bijvoorbeeld maatjes die mensen uit hun sociale isolement halen door samen een kopje koffie te drinken, een museum te bezoeken of te sporten. Maar er zijn ook maatjesprojecten die zoeken naar vrijwilligers die mensen Nederlands leren of die kwetsbare gezinnen ondersteunen.
 
Zo is Gertwin het maatje van Nico. Nico heeft het Syndroom van Down. Gertwin: “We gaan geregeld samen op pad, maar voor Nico hoeven we helemaal niet ver weg te gaan om het leuk te hebben. Hij vindt het ook leuk om een stukje te wandelen en de eendjes te voeren of een potje te biljarten. Het kunnen heel simpele dingen zijn. Een pannenkoekje eten vindt Nico al ontzettend leuk. Maar samen een visje eten is echt ons momentje. Dit is een vriendschap voor het leven.”
Het Oranje Fonds zet zich sinds 2006 extra in voor de vele maatjes-, mentor- en coachprojecten in het land. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt: “Een maatje is iemand die een enorm verschil maakt in het leven van een ander. We horen vaak van maatjes dat zij veel terugkrijgen voor het vrijwilligerswerk dat zij doen: waardering, vriendschap. Dat maakt maatje zijn zo mooi, beiden ontvang je iets van onschatbare waarde.
Op www.ikwordmaatje.nl is er voor iedereen een passend maatjesproject te vinden.”
← Vorig bericht

Aanpassingen aan het straatwerk in het centrum

Valkenburger laat zich laatdunkend uit over Wilders

Volgend bericht →