Orgelconcerten in de St.Gerlachuskerk in Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » Orgelconcerten in de St.Gerlachuskerk in Houthem

Donderdag 17 augustus wordt op het Binvignatorgel geconcerteerd door Ben Kerkhof en Remy Syrier als laatste in de serieOp donderdag 20 juli gaf Heike Ittmann als eerste in de nieuwe serie, een concert op het Binvignatorgel in de kerk van Houthem.
Deze serie beslaat in totaal 5 donderdagen tot en met 17 augustus waaraan de volgende organisten medewerking verlenen:
Reitze Smits (Nieuwegein); Leon Berben (Keulen); Ute Gremmel-Geuchen (Kempen); Ben Kerkhof (Bunde) en Remy Syrier (Maastricht).
Aanvang steeds om 20.15 uur.
Het vijfde en laatste concert vindt plaats op donderdagavond 17 augustus
om 20.15 uur. De organisten Ben Kerkhof uit Bunde en Remy Syrier uit Maastricht zullen dan werken uitvoeren voor orgel solo, voor twee orgels en voor orgel en clavecimbel.
De toegang tot dit concert is kosteloos, doch een vrijwillige bijdrage
na afloop van het concert wordt zeer op prijs gesteld. Deze vrijwillige bijdrage zal volledig ten goede komen aan de restauratie van de St.Gerlachuskerk.

PROGRAMMA VAN HET CONCERT OP 17 AUGUSTUS 2006 DOOR:

BEN KERKHOF, BUNDE (orgel) en

REMY SYRIER, MAASTRICHT (orgel en klavecimbel)

Fancy (twee orgels) Thomas Tomkins

(1572 – 1656)

A Verse (twee orgels) Nicholas Carlston

(ca. 1600)

Chaconne (klavecimbel solo) Louis Couperin

(1626 – 1661)

Kunst der Fuge: Fuga à 2 clav (twee orgels) Johann Sebastian Bach

(1685 – 1750)

Concerto (twee orgels) Antonio Solèr

Andante – Allegro – Menuetto (1729 – 1783)

Chaconne (klavecimbel solo) Jacques Duphly

(1715 – 1789)

Trio (orgel solo) Gottfried Heinrich Stölzel

(1690 – 1749)

Concert (klavecimbel en orgel) Johann Ludwig Krebs

Allegro – Affettuoso – Allegro (1713 – 1780)

Ben Kerkhof, geboren in Hengelo, studeerde orgel aan het Amsterdams Conservatorium bij dr. Anton van der Horst en behaalde er in 1960 het solistendiploma. Hij vervolgde zijn studie voor het Hoofdvak Theorie bij Hennie Schouten (Amsterdam) en met een specialisatie voor historische ontwikkeling en literatuurkennis bij (Wim Brandse (Zwolle). Het diploma behaalde hij in 1965.

Hij begon zijn professionele loopbaan in Leeuwarden aan het toenmalige Muzieklyceum in 1966 en werd in 1969 docent theorie aan het Maastrichts Conservatorium. Naast zijn docentschap is hij een veelgevraagd begeleider en dirigeerde hij diverse koren in Limburg. Zo leidde hij 15 jaar zij Bach-Kantorij Zuid Limburg waarmee hij 55 concerten gaf.

Remy Syrier studeerde orgel en klavecimbel aan het Maastrichts Conservatorium en muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij maakt deel uit van diverse ensembles, die zich ten doel stellen onbekende, veelal niet uitgegeven muziek uit de 17de en 18de eeuw uit te voeren. Als solist gaf hij concerten in geheel Europa en de Nederlandse Antillen. Remy Syrier maakte radio-, televisie- en cd-opnamen voor verschillende Nederlandse omroepen, de BRT en de WDR. Hij doceert het hoofdvak klavecimbel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.

← Vorig bericht

Nog geen spoedige afbraak kantine Valkenburgse Boys

Succesvolle Wandel-4-Daagse Vilt

Volgend bericht →