Oud-leden The Magilla's zien elkaar na 50 jaar weer

Voorpagina » Toerisme » Oud-leden The Magilla's zien elkaar na 50 jaar weer

Vrijdagmiddag – 17 augustus – troffen de oud-leden van de Valkenburgse beatband “The Magilla’s” (later ‘Flash Call’ geheten, red.) elkaar bij de muziekschool aan de Steenstraat, het gebouw waar ze méér dan 50 jaar geleden repeteerden. Na 1971, toen de formatie stopte, waren ze nooit meer bij elkaar geweest. Het gezelschap van zo’n 15 personen trok naar het geulstadje om nog één keer samen  herinneringen op te halen over hun muzikale samenwerking in de jaren ’60.
Guus Smeets, Frans Reneman, Paul Leunissen, Frans Lauta van Aysma (de bezetting van het eerste uur), Bert Diederen, Math Gerards, Jef Huijnen (roadie) en Ben van Hellemondt (manager) hebben genoten van tal van anekdotes, die de revue passeerden tijdens de reünie van leden van de band die in de roerige jaren 60 van de vorige eeuw menige volle zaal in de euregio plat speelde met hun rock- en soulmuziek.
Na de rondrit met  ‘t “treineke” en een wandeling door het centrum van Valkenburg werden bij een glas bier foto’s bekeken, in plakboeken gebladerd en teruggeblikt naar de muzikale tijd van weleer. Na een bezoek aan één van hun ”vaste” speellocaties, café ’t Jachthoes aan de Muntstraat, werd de dag afgesloten met een gezamenlijk diner ergens in de Plenkertstraat.
Het was een geslaagde happening die zeker voor herhaling vatbaar is want echt alles is zeker nog niet ter sprake gekomen.
Foto’s Guus Eggen

← Vorig bericht

Augustuswandeling Sportdorp Houthem start in Gerendal

Nomineer sporters voor de 'Sportprijs 2018'

Volgend bericht →