Oud-profwielrenner Stig Broeckx komt vertellen over zijn hersenletsel en revalidatie

Voorpagina » Nieuws » Oud-profwielrenner Stig Broeckx komt vertellen over zijn hersenletsel en revalidatie

Vrijdag 27 augustus vanaf 14.00 uur is de Belgische oud-profwielrenner Stig Broeckx te gast in het Shimano Experience Center, De Leeuwhof 2 in Valkenburg aan de Geul.  Broeckx viel in de Baloise Belgium Tour van 2016 bijzonder zwaar. De renner liep een ernstig hersenletsel op en lag wekenlang in coma. Maar intussen heeft hij een lange weg richting een normaal leven afgelegd. Een bestaan als prof zit er niet meer in, maar Broeckx wil binnenkort wel nog eens deelnemen aan een koers. Dit streven hoopt hij te verwezenlijken door op 11 september 30 kilometer mee te fietsen tijdens de toertocht ‘De Hel van de Kempen’, die vanuit Dessel vertrekt.

Sprekers in Valkenburg
Tijdens de bijeenkomst in Valkenburg  zullen twee sprekers voor het voetlicht treden. Broeckx zelf zal openhartig vertellen over zijn hersenletsel, zijn wilskracht, de trainingen en de huidige beperkingen tijdens het fietsen. Neuroloog-intensivist dr. Marcel  Aries (MUMC+, red.) zal toelichten waarom deze tocht zo bijzonder is en hoe Stig zich inzet voor belangrijk hersenonderzoek in Maastricht.

Welkom
Iedereen is op vrijdag 27 augustus vanaf 14.00 uur van harte welkom. Aanmelden via info@hersenstrijd.org is de enige voorwaarde om de bijeenkomst te kunnen bijwonen.

Foto Grinta.be

← Vorig bericht

Wateroverlast: Minder mensen maken gebruik van gift van Giro 777

Zestien jubilarissen bij harmonie en tamboers St.Rosa Sibbe-IJzeren

Volgend bericht →