Oud-VN-militair ontvangt draaginsigne

Voorpagina » Toerisme » Oud-VN-militair ontvangt draaginsigne

In de periode 1948 tot 1988 zijn er diverse Nederlandse inzetten in VN-verband geweest waarbij vele Nederlandse militaire bij betrokken waren.
Henk Thewissen uit Schin op Geul voerde een vredesoperatie uit voor de tijd van zes maanden in 1984. Hij diende in Libanon waar hij vechtende partijen uit elkaar moest houden. In opdracht van de Verenigde Naties.
In heel Nederland krijgen dit jaar 9000 oud-militairen zo’n draaginsigne opgespeld. Als blijk van waardering, ver van huis.
Henk Thewissen kwam in 1984 in militaire dienst en werd gestationeerd in de Jan van Schaffelaarkazerne. Na een half jaar kon je aangeven wat je wilde gaan doen. Thewissen koos voor uitgezonden te worden naar Libanon. In januari 1984 vertrokken naar Beiroet. Op zijn post hadden de militairen de taak te voorkomen dat Palestijnen Israël konden beschieten. De tweede taak was een scheidsrechterstaak. Negen groeperingen in het conflict uit elkaar houden.
Dinsdag 10 mei ontving Henk Thewissen uit Schin op Geul voor zijn inzet in Libanon een VN draaginsigne. Burgemeester Martin Eurlings spelde het kleinood op het jasje van Henk Thewissen op.
Vanaf zondag 15 mei ziet u in het programma TV Valkenburg Vandaag een kort verslag van deze huldiging.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg © 2016

← Vorig bericht

Deze week in Valkenburg Politiek: Carlo Vankan

Programma amateurvoetbal maandag 16 mei (2e Pinksterdag)

Volgend bericht →