Ouderinitiatief Vrije School Heuvelland start procedure

Voorpagina » Toerisme » Ouderinitiatief Vrije School Heuvelland start procedure

Het ‘Ouderinitiatief Vrije School Heuvelland’, afgekort O.I.V.S.H., heeft stichting Pallas officieel opdracht gegeven om de Vrije School Heuvelland te laten opnemen in het Plan van Scholen.
Wethouder Bert Dauven van de gemeente Valkenburg aan de Geul heeft het ouderinitiatief uitstel verleend voor het indienen van deze aanvraag.
Deze week werd bekend dat een waarschijnlijke startdatum voor de Vrije School niet 1 juli dit jaar maar 1 juli 2018 wordt.  De oorzaak ligt in de huidige regelgeving. Het Ouderinitiatief wil per 1 augustus 2018 een zelfstandige school voor het Heuvelland op de locatie van de huidige St. Antoniusschool realiseren.
De 109  leerlingen die nu als ‘belangstellende’ geregistreerd zijn via de website www.vrijeschoolheuvelland.nl worden geadviseerd de kinderen in te schrijven op de Bernard Lievegoedschool te Maastricht onder vermelding van Vrije School te Schin op Geul.
“Een duidelijk signaal dat het huidige onderwijsaanbod in de regio Heuvelland niet voldoet aan de vraag en behoefte van ouders en kinderen”, aldus Laura Weerts van Weersch van het Ouderinitiatief Vrije School Heuvelland. “Indien opening van de Vrije School in 2017 niet haalbaar blijkt te zijn, zal het merendeel van de ouders die hun kinderen op de huidige basisschool in Schin op Geul hebben zitten, voor één schooljaar uitwijken naar een andere basisschool. De kinderen zullen dan in 2018 starten op de Vrije School te Schin op Geul”.

← Vorig bericht

Wijziging omleidingsroute voor de Vauwerstraat

Hoe praat ik met mijn kind over pesten en social media?

Volgend bericht →