Oudpapier wordt niet opgehaald tot tenminste 28 april

Voorpagina » Toerisme » Oudpapier wordt niet opgehaald tot tenminste 28 april

Het ophalen van oudpapier tot zeker dinsdag 28 april komt te vervallen. Dat is een uitvloeisel van de eerder deze week bekend gemaakte maatregelen rondom de verspreiding van het corona virus. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.
Waarom niet?
Omdat oudpapier droog en schoon afval betreft, wordt het ophalen ervan beschouwd als niet noodzakelijk. “U wordt dringend verzocht het oudpapier zoveel mogelijk te verzamelen en thuis op te slaan totdat de inzameling weer kan worden opgestart. U kunt ervoor kiezen om het papier zelf naar het milieupark te brengen maar doe dit alleen indien het echt niet mogelijk is om het papier tijdelijk thuis te bewaren”, aldus de gemeente.
De milieuparken raken momenteel overbelast doordat er veel afval wordt aangeboden. Ook bij de milieuparken blijven de corona maatregelen van toepassing. U wordt verzocht om het oudpapier niet buiten te zetten, ook al staat dit wel op de afvalkalender. Ziet u een buurman die dit bericht wellicht heeft gemist spreek hem dan op gepaste wijze aan.
GFT-REST-PMD
Voor het overige afval (GFT-RESTAFVAL-PMD) wordt gewerkt met professionele inzamelaars, de inzameling van deze afvalstromen behoort tot de vitale beroepen. De afvalinzameling van GFT-RESTAFVAL-PMD wordt voortgezet zoals op de afvalkalender vermeld staat.

← Vorig bericht

Radioprogramma staat stil bij overlijden Guus Smeets

Coronacrisis: Maximanifestatie verplaatst naar 2021

Volgend bericht →