Over drie jaar is nieuw centrum klaar

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Over drie jaar is nieuw centrum klaar

Als alles volgens plan verloopt zal in september 2012 het nieuwe centrum opgeleverd worden.Dat is het tijdplan dat dinsdagavond gepresenteerd werd in de raadzaal. De eerstvolgende stap na deze infoavond is febr. 2009.

“Dan kunnen we beslissen of we de plannen kunnen realiseren of niet” liet burgemeester Eurlings zijn toehoorders weten.”Bij een ‘ja’ kunnen de architecten aan de slag. Een half jaar later start de inspraak”.
Dinsdagavond werd in een meer dan 2 uur durende sessie de raad en toehoorders informatie gegeven omtrent de centrumplannen, het nieuwe wellness- en hospitalityconcept van Leeuwenborg, de restauratieplannen van de Grendelpoort en de verkoop van Boslust.
“Het verhaal begint nu pas” hield Eurlings iedereen voor. Er is overleg geweest over de plannen met ondernemers, met inwoners en belangengroepringen. Over de grootse centrumplannen berichtte Tv Valkenburg al vorige week. Eurlings maakte ook nog bekend dat voor pand Zink (naast VVV kantoor) een voorlopig koopcontract is getekend door de gemeente. Op deze plek is het gemeentebestuur van plan voor € 3 miljoen de lang verwachte stadsbrouwerij te bouwen.
“Dat biedt mogelijkheden voor het terrein van de Leeuwbrouwerij in de Plenkertstraat” aldus burgemeester Martin Eurlings. “Economisch zit het ons nu een beetje tegen vanwege de financiële crisis. Wij gaan niet achterover zitten maar blijven actief bezig” aldus een volhardende burgervader. Duidelijk is dat op het terrein van Villa Via Nova geen sociale woningbouw komt maar een villawijk. De wijk krijgt een aparte, met basaltsteen geplaveide weg.
Op de gepresenteerde plannen is een tekort van € 10 miljoen.
Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Boslust in andere handen

Zoeken naar geschikte locatie

Volgend bericht →