Overlast motoren in Heuvelland wordt aangepakt

Voorpagina » Toerisme » Overlast motoren in Heuvelland wordt aangepakt

Met het aannemen van een motie van PGP, CDA en VSP om de overlast van het verkeer in het Heuvelland terug te dringen, zal in overleg met alle Heuvellandgemeenten – inclusief Maastricht – getracht worden een “balans te vinden tussen toerisme en recreatie”. De fractie Algemeen Belang sloot zich tijdens de beraadslagingen aan bij de overige drie fracties. De VVD-fractie stemde tegen de motie.
Gedrag is onderwerp van gesprek
Wethouder Claudia Bisschops was blij met de motie. Zij legde uit dat in de laatste weken overleg met de Heuvellandgemeenten is geweest over de overlast van motoren. Het gedrag van rijders van motoren zal in de toekomst onderwerp van gesprek zijn. Niet alleen het gedrag maar ook het geluidsvolume van de motoren is inzet voor een nieuwe balans.
Geen wegen afsluiten
Tijdens de lock-down periode tussen medio maart tot en met medio mei is de overlast van motoren duidelijk geworden. Ook bij de overige Heuvellandgemeenten. Bisschops zegde duidelijk toe dat er geen wegen zullen worden afgesloten. “Motorrijders betalen ook motorrijtuigenbelasting”, betoogde ze. De bedoeling is dat alle gemeenten in het Heuvelland de overlast gaan aanpakken. De gemeente Gulpen-Wittem heeft reeds een dergelijke motie aangenomen.
Belangrijk uitgangspunt wordt de leefbaarheid van de inwoners van Zuid-Limburg, naast hun gezondheid en de natuur.
Zondag 5 april 2020
Op de zondag voor het Paasweekeinde publiceerde TV Valkenburg een bericht over overlast van motoren.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Harde kritiek college op onderzoek Huis voor de Sport inzake SV Geuldal

Zondag sacramentsprocessies door Broekhem

Volgend bericht →