Overleg over aanblik leegstaande panden Plenkertstraat

Voorpagina » Nieuws » Overleg over aanblik leegstaande panden Plenkertstraat

De gemeente Valkenburg aan de Geul is in overleg met eigenaar Wijen om een nettere aanblik van de leegstaande panden langs de Plenkertstraat te realiseren. CDA-raadslid Thomas Brune stelde over de huidige situatie vragen in de commissie SOB. Dit in het licht van de naderende zomervakantie.

Plenkertstraat Mommers panden dichtgetimmerd

“Tijdens een uitzending van TV Valkenburg Vandaag, van 14 maart 2021, zegt wethouder Vankan dat hij op dat moment in voorbereiding is om de leegstaande panden aldaar (tegenover het kerkje), in ieder geval de benedenste etage, op een nette manier te onttrekken aan het zicht en dus een goede oplossing te vinden. Dit zou hij doen in samenwerking met de eigenaar, totdat duidelijk is wat er gaat gebeuren met de desbetreffende panden,” aldus Brune.

Wethouder Carlo Vankan (AB) zei inderdaad met eigenaar Ruud Wijen in overleg te zijn met de intentie om de kosten die bij een betere aanblik van dat deel van de straat te komen, te delen. “Indien de gemeente deze kosten geheel voor haar rekening zou nemen scheppen we een precedent voor de toekomst,” antwoordde hij. In feite wil Vankan dit niet. Hij deelde de commissie ook nog mee dat de bewoonster woensdag 26 mei definitief het pand heeft verlaten.

Archieffoto’s TV Valkenburg

← Vorig bericht

Documentaire Stichting Adoptie Graven Amerikaanse Begraafplaats Margraten

Heropening hoeskamer ‘Broekhem-Noord Boven de Baan’

Volgend bericht →